Blatter opasno ‘visi’ – uskoro će i on biti iza rešetaka?

Blatter opasno ‘visi’ – uskoro će i on biti iza rešetaka?

Šef Fife neće mirno spavati nakon što su uhićeni njegovi (dugogodišnji) najbliži suradnici.

Sepp Blatter/Foto: Gettyimages

Nastavlja se saga oko korupcije u krovnoj svjetskoj nogometnoj organizaciji. Američki i švicarski istražitelji odlučni su stati na kraj nečasnim radnjama u sjedištu Fife, a kako se situacija trenutačno odvija – ni novi/stari predsjednik Sepp Blatter ne može mirno spavati.

Amerikanci su otkrili kako je pod istragom i glavni Fifin tajnik Jerome Valcke, a sumnja se i na negdašnjeg predsjednika Brazilskog nogometnog saveza Ricarda Teixeiru.

Do sada je uhićeno čak 14 članova Fife povezanih s raznim kriminalnim radnjama, korupcijom i uzimanjem mita, a s obzirom na činjenicu da su iza rešetaka završili Blatterovi najbliži suradnici, za očekivati je da će se detaljno istražiti insinuacije vezane uza korumpiranost Fifina predsjednika o kojima se godinama govori.

Mnogi nogometaši i funkcioneri pozdravili su poteze istražitelja, jedan od najglasnijih bio je legendarni Argentinac Diego Maradona, a posljednji u nizu onih koji imaju svoje mišljenje o tome jest francuski reprezentativac Samir Nasri.

“Svi su znali da je Fifa korumpirana i dobro je što su Sjedinjene Američke Države intervenirale. U Europi je to svima bilo poznato, ali nitko nije reagirao. Očito nam je trebao SAD”, kazao je Nasri.

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.