Blatterov protukandidat: “Ovo je tužan dan za nogomet”

Blatterov protukandidat: “Ovo je tužan dan za nogomet”

Jedini konkurent Sepu Blatteru na izborima za predsjednika Fife istaknuo je koliko je šokiran današnjim događanjima u krovnoj svjetskoj nogometnoj organizaciji.

Ali Bin Al Hussein/Foto: Gettyimages

Jordanski princ Ali Bin Al Hussein ostao je na koncu jedini protukandidat šefu Svjetske nogometne organizacije Sepu Blatteru na predstojećim izborima za čelnog čovjeka Fife.

Dva dana prije službenog odlučivanja o novom/starom predsjedniku svjetsku nogometnu Vladu potresa skandal u koji su upleteni njegovi najviši čelnici, a tiče se korupcije i uzimanja mita – ističu španjolski organi vlasti – u iznosu od čak 100 milijuna dolara.

“Ovo je tužan dan za nogomet. Bio sam šokiran kad sam čuo vijesti o privođenju Fifinih dužnosnika. Moramo jednom za svagda prekinuti krizu koja već duže vremena traje u krovnoj nogometnoj organizaciji”, komentirao je Al Hussein.

“Vrijeme je da FIFA dobije vodstvo koje će nas prestati sramotiti”, dodao je Jordanac kojemu današnji razvoj situacije itekako ide u prilog. Blatteru je stolica i tako opasno ‘visjela’, a sada će biti vrlo zanimljivo vidjeti hoće li ipak dobiti povjerenje za još jedan mandat.

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.