Blaženko Lacković pronašao novi klub

Blaženko Lacković pronašao novi klub

Lacković se nakon 2014. godine vraća u Hamburg.

Foto: Getty Images

Bivši hrvatski rukometni reprezentativac Blaženko Lacković svoju bogatu rukometnu karijeru nastavlja u Njemačkoj. Hrvatski rukometaš potpisao je trogodišnji ugovor s Hamburgom. Popularni Lac  osim igranja obavljati će funkciju pomoćnog trenera prve ekipe i trenera mlađih uzrasta u klubu. Lacković se nakon 2014. godine vraća u Hamburg.

Lac je u Hamburg došao iz THW Kiela u kojem je proveo jednu sezonu. Bivši hrvatski reprezentativac svojim iskustvom sigurno će pomoći Hamburgu u nadolazećoj sezoni, njemački klub se trenutno natječe u trećoj ligi.

U bogatoj karijeri Lacković je igrao za Varteks, Metković, Zagreb, Flensburg, HSV Hamburg, Vardar i Kiel. Za rukometnu reprezentaciju Lacković je upisao 195 nastupa uz 571 pogodak. Lacković je tri puta bio prvak Hrvatske sa Zagrebom, s Flensburgom je također tri puta osvojio Bundesligu, a igrao je i finale Lige prvaka u sezoni 2006./2007., s Vardarom je osvojio SEHA ligu i dva puta postao prvak Makedonije. Nakon što je najbolje trenutke svoje karijere proveo u HSV Hamburgu s kojim je postao prvak Europe, Lac je morao napustiti Hamburg i otići u Vardar. Klub iz drugog najvećeg njemačkog grada morao je poslije 14 godina vrhunske rukometne priče sići s rukometne scene. Naime, HSV Hamburg je prošle godine zbog dugova ugašen, a klub je primijenio ime i sada se natječe u trećoj njemačkoj ligi. Tri godine nakon odlaska iz Hamburga Lac se ponovno vraća u klub.

Freu mich wieder zurück zu sein @hamburghandball Ponovno u Hamburgu. #EinVereinEinZiel #hamburg#2020

Objavu dijeli Blazenko Lackovic (@blazenkolackovic)

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.