Boćanje: Brnić i Miličević u finalu svjetskog prvenstva

Boćanje: Brnić i Miličević u finalu svjetskog prvenstva

Nenad Tadić i Ante Grančić ulaskom u polufinale osigurali su brončanu medalju...

Foto: rijecani.com

Hrvatski reprezentativci Marino Miličević i Leo Brnić ušli su u finale Svjetskog prvenstva u kategoriji štafetnog izbijanja, a zlato će imati prilike osvojiti već u subotu, 26.rujna.

Trebali smo stizati jako zahtjevan rezultat, 56, a istovremeno smo morali pobijediti Talijane. Bio sam dosta nervozan uoči početka, ali odradili smo štafetu vrhunski. Psiha je vrlo važna za ovakve trke, da dobro otvoriš prvu minutu i jednako tako dobro zatvoriš posljednju. Pojačavali smo tempo kako je vrijeme odmicalo i na kraju ostvarili sjajn rezultat. Nadam se da ćemo u finalu biti obojica bez promašaja. Ja u polufinalu nisam promašio niti jednu, a Leo niti jednu nije promašio u četvrtfinalu. Publika je naša prednost i nadam se da će doći u još većem broju. Idemo po zlato” – izjavio je Miličević nakon sjajne predstave.

No, razloga za brigu nije bilo jer su Milićević i Brnić dokazali koliko su sjajni u paru. Hrvatska štafeta nakon pet minuta ostvarila je rezultat 58/61,  a suparnici Mana i Ferrero 56/60.

Hrvatski duet Nenad Tadić i Ante Grančić ušao je u polufinale te tako osigurao broncu. U četvrtfinalu nadigrali su par Poyet i Chirat s 10:4.

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.