Boćanje: Mario Miličević i Leo Brnić svjetski prvaci

Boćanje: Mario Miličević i Leo Brnić svjetski prvaci

Idealna štafeta u kojoj su naši predstavnici jedno vrijeme imali i svjetski rekord...

Foto: rijecani.com

Marino Miličević i Leo Brnić osvojili su zlato na Svjetskom prvenstvu u boćanju u štafetnom izbijanju.

Hrvatski par u finalu je pobijedio Talijane Emanuela Ferrera i Mattea Manu s pogođenih 57/61, dok su protivnici ostvarili tek 52/59 pogodaka.

Bila je to idealna štafeta u kojoj su Miličević i Brnić nakon samo dvije i pol minute držali svjetski rekord (61/61) u rukama. Unatoč smanjenju rezultata koje je uslijedilo nakon dva promašaja Miličevića, naši predstavnici su osigurali zlato. Velik utjecaj na naslov svjetskih prvaka imala je i publika koja ih je glasnim navijanjem bodrila do zadnje sekunde natjecanja.

Bilo je  vrhunski, bez obzira na dvije pogreške u izmjeni te dva promašaja, doista smo odradili štafetu fantastično. Zlato smo aposlutno zaslužili jer smo se dugo spremali za ovo. Svaka čast protivnicima, ali pokazali smo da smo najspremniji i na domaćem terenu. Nismo htjeli najavljivati zlato uoči početka prvenstva, ali nadali smo mu se iskreno. Na kraju možemo reći da je svjetski rekord nešto čemu se se potajno nadamo, no za to se treba dosta toga poklopiti. Sada ćemo igrati zajedno u Zrinjevcu pa ćemo imati prilike u prvenstvu , jer smo nekoliko puta bili blizu, zaista blizu. Publika je bila savšena! Stvorili su vrhunsku atmosferu u kojoj nam je bilo lakše trčati. Uvijek izvučeš još mrvicu više kad te tako bodre. Hvala svima koji su bili uz nas sve ovih par dana” – izjavio je Marino Miličević.

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.