Boćanje: Nives Mladenić obranila naslov svjetske prvakinje!

Boćanje: Nives Mladenić obranila naslov svjetske prvakinje!

– Imala sam osjećaj da ću opet osvojiti zlato u pojedinačnom jer sam bila baš u dobroj formi. Igrala sam od prvog kola kako treba, rekla je Mladenić

Nives Mladenić

Hrvatska boćarska reprezentativka Nives Mladenić obranila je naslov svjetske prvakinje u disciplini pojedinačno klasično na Svjetskom prvenstvu u francuskom Maconu. Uz zlato u pojedinačom, Mladenić je svojoj bogatoj kolekciji dodala i srebro u preciznom izbijanju.  U finalu pojedinačnog klasičnog Mladenić je pobjedila Tunižanku  Hanu Dridi 13:6.

– Imala sam osjećaj da ću opet osvojiti zlato u pojedinačnom jer sam bila baš u dobroj formi. Igrala sam od prvog kola kako treba. Niti jednoj protivnici nisam dozvolila da mi napravi više punata pa da ju oram stizati. Koštivanje je bilo više od pola posla na ovim terenima. U posljednje tri utakmice sam zaboravila kako napraviti 13-ti punat. Nakon pola sata ili 40 minuta bilo bi 12 za mene, nedostajao je taj 13-ti, s veseljem je ispričala prve dojmove Nives Mladenić.

U finalu preciznog izbijanja Mladenić je pogodila 14 punata. Zlato je osvojila Kineskinja Guo sa 24 punta.

– Na pripremama je odlučeno da ću ipak ja pucati precizno, a ne Vlahek koja je otišla u brzinsko. Uspjela sam doći do srebra, ali nisam nažalost uspjela do zlata. Nisam imala snage, noge su mi klecale, ali i srebro je sjajan rezultat. Presretna sam, zaključila je Mladenić koja se ovim rezultatima vratila na velika vrata međunarodnih natjecanja.

Prije 14 godina osvojila je svjetsko zlato u krugu, zatim prije tri godine europsko zlato u pojedinačnom i srebro u brzinskom, 2012. bila je svjetska prvakinja u pojedinačnom. Prošlu je godinu pauzirala, od međunarodnih natjecanja. Uz Mladenić u Francuskoj su po izboru stručnog stožera Čede Vukelića i Milana Celije nastupile Iva Vlahek (Špansko) koja je bila peta u brzinskom i u štafeti sa Carrolinom Bajrić (Čavle Škola boćanja) te peta u krugu, dok su u paru Mladenić i Tea Čančarević (Čavle Škola boćanja) ispale u grupi od Turkinja Boz i Emen izgubivši u repasažu 13:6.

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.