Boćari s invaliditetom u borbu za POI 2020. u Tokiju

Boćari s invaliditetom u borbu za POI 2020. u Tokiju

Na Svjetskom kupu u Kansas Cityju Hrvati će hvatati i bodove koji ih mogu odvesti na Paraolimpijske igre 2020. godine.

Najbolji hrvatski boćari s invaliditetom Davor Komar, Damir Juren i Melisa Osmanović će od 22. do 29. rujna u Kansas Cityu nastupiti na turniru Svjetskog kupa.

Na natjecanju će nastupiti 80 boćara i boćarica iz 15 zemalja među kojima i naši ponajbolji boćari s invaliditetom.

“Ovaj turnir, osim prilike za skupljanje što više bodova za svjetsku rang-listu, bit će i jako dobra priprema za najvažnije natjecanje ove godine, a to je Europsko prvenstvo koje će se održati od 25. listopada do 2. studenog u portugalskoj Povoi de Varzim”, rekao je izbornik hrvatske boćarske reprezentacije Tomislav Bunjevac.

Najbolji hrvatski boćar s invaliditetom, Puležan Davor Komar, ove je godine već u tri navrata pobjeđivao zlatnog paraolimpijca iz Rija u paru i srebrnog sa istih paraolimpijskih igara u pojedinačnom natjecanju.

“S puno optimizma odlazim na prvi značajniji test u Kansas City gdje očekujem i svoju prvu borbu za svjetsku medalju. Ako nastavim ovakav uspješan niz, vjerujem da imam realne šanse nastupiti na POI Tokio 2020, kao prvi hrvatski boćar koji je nastupio na najvećem sportskom događanju sportaša s invaliditetom,” zaključio je Komar.

Hrvatski boćari u kategoriji natjecatelja s mišićnom distrofijom (BC4) mogli bi sakupiti vrijedne bodove za svjetsku rang-listu temeljem koje će se odrediti i putnici za Paraolimpijske igre 2020. godine u Tokiju.

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.