Bode Miller najavio skorašnji kraj karijere

Bode Miller najavio skorašnji kraj karijere

Američki skijaš Bode Miller vrlo je blizu kraju svoje bogate karijere...

Bode Miller/Foto: Gettyimages

Američki skijaš Bode Miller nakon nezgodnog pada u superveleslalomu na Svjetskom prvenstvu u Beaver Creeku otkrio je kako će uskoro skije, barem profesionalno, objesiti ‘o klin’.

Oproštaj pred domaćom publikom ipak se nije odvio kako su to priželjkivali kako navijači, tako i karizmatični američki skijaš. Baš kao i naš Ivica, Bode se nadao dostojnom odlasku sa svjetske skijaške scene i eventualnom osvajanju nove medalje, no pad nakon gotovo 11 mjeseci bez natjecateljskog skijanja ipak je požurio njegovu odluku o skorašnjem kraju karijere.

U razgovoru za NBC Miller je izjavio kako je od početka sezone stremio jedino nastupu na Svjetskom prvenstvu. “Ovo sam čekao od starta sezone; želio sam doći i natjecati se u utrci za koju sam smatrao da mi daje odlične šanse za podij i novu medalju. Nažalost, pri dnu staze sve je krenulo krivo i teško je sve to sada progutati. Fizički ću biti u redu, ali…”

Miller u vitrinama ima dva osvojena Velika kristalna globusa, a diči se i jednim olimpijskim te četirima svjetskim zlatima. “Već sam se pokušao ostaviti skijanja, ali tada mi jednostavno cijela ta priča nije ‘legla’. Nisam jedan od onih koji traže neke ogromne oproštajne parade, ali trenutačno sam tom oproštaju vrlo blizu”, otkrio je skijaš koji na leđima vuče već 37 godina.

“Nadam se da ljudi, kad skijam, vide istinu. Ne želim na stazi izgledati kul ili prikrivati neke stvari. Skijanje je sirov sport i volio bih kad bi ostala zapamćena iskrenost moga skijanja”, zaključio je veliki američki sportaš.

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.