Bogdanović: “Imamo kvalitetu i širinu, puno očekujemo”

Bogdanović: “Imamo kvalitetu i širinu, puno očekujemo”

Bojan Bogdanović i Dario Šarić uvjereni su u snagu i kvalitetu hrvatske momčadi pred rujanski Eurobasket...

Prvi put u povijesti Eurobasketu će domaćinom biti čak četiri različite zemlje (Hrvatska, Latvija, Njemačka i Francuska), a od 5. do 10. rujna visoko će pucati i hrvatska reprezentacija na čelu s Velimirom Perasovićem.

Reprezentativci su prije okupljanja morali proći obavezne liječničke preglede i testove na zagrebačkom Kineziološkom fakultetu, a Bojan Bogdanović i Dario Šarić spremno su stali i pred novinarske mikrofone te s javnosti podijelili svoje dojmove sa samog početka priprema.

“Čujem da je mnogo upita za ulaznice, što nam godi jer vidimo da ljudi žele naš uspjeh. To je na neki način pozitivan pritisak, ali glupo je davati bilo kakve prognoze. Zna se na što ciljamo na svakom velikom natjecanju – postolje. Bitno je da ostanem zdravi, u tom slučaju možemo napraviti puno“, kazao je Bogdanović.

“Svake godine imamo dobru momčad i pritisak rezultata, ali ove je godine sve to dodatno potencirano činjenicom da smo jedni od domaćina. Ipak mislim da ćemo se dobro nositi s time. Imamo odličnu ekipu, nekoliko nas je u NBA-u, nekoliko u jakim euroligaškim klubovima, imamo najboljeg centra Eurolige…”, prenosi Index.

Dario Šarić ima pak sitnih problema s ozljedama, ali uskoro bi trebao biti potpuno spreman i u punom pogonu. “I dobro sam i nisam. Nisam se psihički i fizički odmorio, a već neko vrijeme vučem određene probleme. Znao sam ići spavati s bolovima, i to traje. Prijavio bih to liječnicima, no takav sam igrač da zaboravim na sve kad je u pitanju neka važnija utakmica. Dobio sam nekoliko dana odmora duže i na tome moram zahvaliti izborniku jer sam siguran da ću odmoran moći pružiti puno više”, otkrio je.

“Uvijek kad se skupimo u reprezentaciji mislimo da je ovo ljeto – to i da ćemo napokon napraviti rezultat. Mogu i ja kazati da je to baš sada, no zaista imamo situaciju da napravimo dobar rezultat”, zaključio je Šarić.

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.