Bogdanović na odlasku iz glavnog grada: Tri NBA kluba u borbi za Hrvata

Bogdanović na odlasku iz glavnog grada: Tri NBA kluba u borbi za Hrvata

Foto: HKS

Prema vijestima iz Amerike najbolji hrvatski košarkaš Bojan Bogdanović na meti je čak tri NBA kluba. Bogdanović je trenutno član Washington Wizardsa u statusu zaštićenog slobodnog igrača što znači da može primati ponude od drugih klubova, ali Washington ima pravo izjednačiti najbolju ponudu koja dođe za Bogdanovića kako bi ga zadržao u svojim redovima.

Ipak, Washingtonu je primarno zadržati Otta Portera s kojim će potpisati maksimalan mogući ugovor, što bi značilo kako neće ostati novaca za Bogdanovićevu plaću. To znaju i drugi NBA klubovi, a najveći interes su pokazali Sacramento Kingsi, Denver Nuggetsi i Atlanta Hawksi.

Pritom u utrci za Bogdanovićev potpis vode Atlanta Hawksi, a potiše li Bojan za Hawkse postati će drugi Hrvat u tom klubu nakon Tonija Kukoča; dok Denver prvo mora riješiti ugovor s Talijanom Gallinarijem. Što se tiče Sacramenta zanimljivost se ogleda u činjenici kako su Kingsi potpisali već jednog Bogdanovića. Riječ je o Bogdanu Bogdanoviću, sjajnom 24-godišnjem reprezentativcu Srbije, a pridružili li se i hrvatski reprezentativac klubu iz Kalifornije, Sacramento će imati dva Bogdanovića u roosteru. Koji god klub potpiše Bogdanovića sigurno će biti riječ o višegodišnjem ugovoru po kojem će hrvatski reprezentativac zarađivati oko 10 milijuna dolara godišnje.

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.