Bogdanović: Šarić zaslužuje biti rookie godine

Bogdanović: Šarić zaslužuje biti rookie godine

Bojan Bogdanović u izjavama nakon utakmice svojih Wizardsa protiv Lakersa osvrnuo se na novu ulogu, igre Šarića te nadolazeće reprezentativno ljeto.

foto: http://www.soundset.hr/

Bojan Bogdanović ove sezone odlično igra u NBA ligi. Započeo je sezonu u redovima Brooklyn Netsa, a onda pred sam kraj prijelaznog roka prešao u Washington Wizardse koji su u samom vrhu lige. Nakon noćašnje pobjede protiv Lakersa dao je za portal CroatianSports.com nekoliko zanimljivih izjava.

“Promijenilo se dosta. Od ekipe gdje smo bili najlošiji u ligi do jedne ekipe koja trenutno možda igra i najbolju košarku u NBA ligi i u sjajnom ritmu. Potpuno nova uloga i nova ekipa i drugi ciljevi”, rekao je Bogdanović o novoj momčadi u kojoj ima i potpuno drugačiju ulogu.

“Imamo mi dosta igrača, ali to nam ne daje garanciju da ćemo nešto napraviti, ne daje garanciju da ćemo ući u borbu za medalju. Mislim da trebamo ići korak po korak, dosta će biti novih igrača, dosta mladih igrača i ako se dobro radi, ako dođemo svi zdravi možemo se porući za neki bolji plasman”, odgovorio je na pitanje o ambicijama s reprezentacijom. Nema velikih najava unatoč tome što imamo čak šestoricu NBA igrača trenutno, a to je vjerojatno i zdravo razmišljanje. Na iduće pitanje o rookieju godine nije imao nikakve dileme.

“Mislim da Šarić s ovom igrom koju prezentira poslije All-Stara apsolutno zaslužuje da bude rookie godine.” Dobio je i konkretno pitanje misli li da Ivica Zubac protiv kojeg je igrao sinoć zaslužuje biti u reprezentaciji. Također se nije htio miješati u izbornikov posao, ali očito je da smatra da Zubac treba biti barem na pripremama.

“Mislim da je Ivica zaslužio svoje mjesto, dobiva sve više prilika u Lakersima koje jako dobro iskorištava. Mislim da je zaslužio da bude unutra.”

Bogdanovićevo mišljenje očito ima veliku težinu u reprezentaciji, a to je potvrdio i sam Zubac. Bilo mu je jako drago čuti da Babo smatra da treba biti u reprezentaciji, a na to se osvrnuo sljedećim riječima.

“To je super za čuti od glavnog igrača reprezentacije. To mi daje dosta samopouzdanja za ovo ljeto i za pripreme tako da ću doći na pripreme i odigrati što jače i pokušati se izboriti za poziciju i pomoći ekipi”, osvrnuo se na to Zubac. Pozicija centra nam i nije baš najjača strana reprezentacije tako da će biti zanimljivo vidjeti što Ivica može donijeti i hoće li u konačnici ići na Eurobasket.

Pratite nas i na Facebooku!
Logiraj se na Facebook.