[VIDEO] BOGDANOVIĆ ZABIO 1782 POENA – Najbolji hrvatski strijelac svih vremena

[VIDEO] BOGDANOVIĆ ZABIO 1782 POENA – Najbolji hrvatski strijelac svih vremena

Bojan Bogdanović; fiba.basketball

U posljednjoj minuti druge četvrtine jučerašnjeg okršaja protiv Rusije, Bojan Bogdanović je, ubacivši tricu, postao najbolji hrvatski strijelac svih vremena. Njegova trica 46 sekundi prije kraja četvrtine uknjižila se kao 1766. poen u reprezentativnom dresu. Tome je pridodao još 16 poena (ukupno 28 na jučerašnjoj utakmici), čime je na vječnoj listi najboljih prestigao Dina Rađu (1764 poena) te Dražena Mulaomerovića (1673 poena).

Od Mostara do Hrvatskog rekordera

Bojan Bogdanović svoj košarkaški put započeo je u Zrinjskom iz Mostara, pa preko Real Madrida, Cibone i Fenerbahçea došao do NBA lige u kojoj trenutno nastupa za Indiana Pacerse. Reprezentativni dres prvi put je obukao 24. 7. 2010. godine u prijateljskoj utakmici protiv Talijana u Poreču. U utakmici koju smo dobili 89:72 Bojan je ubacio 15 poena i pokazao da je budućnost i legitimni vođa hrvatske košarke.

1782 poena i to još nije kraj

Zahvalnost, angažman i privrženost reprezentaciji su ogromni, što pokazuje svakom utakmicom u hrvatskom dresu. Malo je bilo utakmica u kojima Bogdanović nije bio lider, svako veliko natjecanje bio je naš najbolji šuter, a ujedno i jedan od najboljih šutera turnira. Kako je i sam rekao, ‘I dalje ću se odazivati na pozive u reprezentaciju” – dakle ovaj broj poena nije konačan. Dina Rađu je bilo teško skinuti s trona, a BABU će biti još teže.

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.