Bojan Bogdanović: NBA prsten ili zlatna olimpijska medalja? Uvijek bih izabrao medalju za Hrvatsku

Bojan Bogdanović: NBA prsten ili zlatna olimpijska medalja? Uvijek bih izabrao medalju za Hrvatsku

- Ima puno stvari koje moram promijeniti i početi raditi bolje da bi uspio u SAD-u. Nastojat ću ispuniti trenerove zahtjeve, kaže Bogdanović

Foto Fiba.com

Bojan Bogdanović je nakon utakmice protiv LA Clippersa u Los Angelesu dao intervju za http://www.croatiansports.com u kojem je odgovorio na neka zanimljiva pitanja. Hrvatski reprezentativac i dalje prolazi kroz period prilagodbe od kada je stigao u NBA, točnije Brooklyn Netse.

– Nije se teško navkinuti na američki način života. Brzo se živi, u NBA-u ima puno utakmica, stalno putujemo i mijenjamo gradove, ali već sam se naviknuo. Rano sam otišao iz Mostara tako da sam naviknuo biti sam i daleko od obitelji.Dvije stvari koje najviše nedostaju su obitelj i prijatelji, rekao je Bojan Bogdanović ukratko opisavši svoje prve korake u košarci.

Hajduk ili Dinamo?
Bojan Bogdanović je odgovorio na vječno nogometno pitanje: Hajduk ili Dinamo?
– Iskreno, ne favoriziram nikog posebno u hrvatskom prvenstvu. Kada igraju u Europi navijam za sve hrvatske klubove.  Pratim sve utakmice hrvatske nogometne reprezentacije. Veliki sam navijač Manchester Uniteda i njih pratim u stopu, rekao je Bogdanović.

– Košarku sam kasno počeo igrati. Dugo sam se bavio nogometom kao većina djece u Hrvatskoj. Svi nekako počnemo nogometom jer je to najpopularniji sport. Onda sam kroz neke školske turnire i igru s prijateljima odlučio se prebaciti na Košarku, ustvrdio je hrvatski reprezentativac odgovorivši i na pitanje kako je počeo igrati za reprezentaciju Hrvatske budući da je rođen u Mostaru.

– Praktički cijelu Hercegovinu čine hrvatski državljani tako da dosta trenera iz Hrvatske dolaze gledati talente iz svih sportova. To podneblje je bogato talentima. Tako su treneri došli gledati i košarkaške treninge u kojima sam i ja sudjelovao i dobio sam poziv da nastupim u mlađim uzrasnim kategorijama za Hrvatsku, rekao je Bogdanović koji je godinama uspješno igrao u europskim klubovima.

– Košarka u NBA-u i Europi se dosta razlikuje. Ima puno razlika koje nisam mogao ni zamisliti. Jedna od velikih razlika je puno veći broj utakmica u NBA-u.  Ima puno stvari koje moram promijeniti i početi raditi bolje da bi uspio u SAD-u. Trenutno moram biti agresivniji, ali nije lako biti agresivan ako nemaš puno loptu u svojim rukama. Nastojat ću ispuniti trenerove zahtjeve. Odnos s trenerom je dobar, što pokazuje činjenica da imam dobru minutažu. Nadam se da ću opravdati to povjerenje, ustvrdio je Bogdanović otkrivši da se upoznao s Andrew Bogutom, ali i da se još nije imao priliku družiti s Damjanom Rudežom.

– Upoznao sam Andrewa Boguta na terenu uoči utakmice, nismo se družili van parketa. Komunicirali smo na hrvatskom jeziku. Rudeža nisam vidio jer taman kada smo igrali protiv Indiane bio je bolestan. Ali ima puno utakmica i bit će prilike, rekao je Bogdanović odgovorivši na pitanje da li bi radije uzeo NBA prsten i zlatnu olimpijsku medaljus Hrvatskom.

– U bilo kojem klubu ili NBA-u uvijek bi radije izabrao zlatnu medalju s Hrvatskom, rekao je Bogdanović bez previše razmišljanja.

Hrvatski reprezentativac prokomentirao je i film “Nekoć braća” o prijteljstvu Dražena Petrovića i Vlade Divca.

– Odličan film i jako tužna priča. Koliko znam po pričama Petrović je bio najbolji prijatelj sa Stojkom Vrankovićem. Naravno, da je poznavao i Vladu Divca i kada se zbog rata to prijateljstvo raspalo to je postala priča za film, ustvrdio je Bogdanović za kraj otkrivši da li ga ljudi u New Yorku prepoznaju na ulici.

– Jako rijetko smo u New Yorku tako da ne hodam previše ulicama, zaključio je Bojan Bogdanović.

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.