Bojan Bogdanović: Samo jak timski duh nas vodi u Brazil! ‪

Bojan Bogdanović: Samo jak timski duh nas vodi u Brazil! ‪

Nakon saznanja da će imat priliku izboriti nastup na Olimpijskim igrama u Rio de Janeiru, reprezentativac Bojan Bogdanović clan Brooklyn Netsa oglasio se putem Instagrama

Bojan Bogdanović/Foto Saša Trifunovski

“Nakon vijesti da ćemo igrati kvalifikacije za Olimpijske igre, čuo sam se sa suigračima iz reprezentacije i svi smo se složili da je to odlična prilika koju moramo iskoristiti. Samo jak timski duh nas vodi u Brazil! ”

Naime, Italija i Srbija su plasmanom na ovogodišnjem Eurobasketu izborili mjesto u olimpijskim kvalifikacijama pa su predviđene pozivnice za domaćine kvalifikacijskih turnira dodijeljene europskim reprezentacijama koje su na Europskom prvenstvu osvojile osmo i deveto mjesto, a to su Latvija i Hrvatska. Osim Srbije i Italije, od europskih država kandidati za domaćine bili su Češka, Njemačka i Turska, a da je organizacija povjerena Nijemcima ili Turcima, Hrvatska bi ostala bez pozivnice.

Na svakom od tri kvalifikacijska turnira sudjelovat će po šest reprezentacija, a samo će pobjednička momčad izboriti mjesto na Olimpijskim igrama. Ždrijeb za kvalifikacijske turnire bit će održan 26. siječnja (18.30 sati), u sjedištu FIBA-e u švicarskom Miesu, kada će hrvatski košarkaši doznati u kojem će gradu pokušati izboriti nastup u Rio de Janeiru.

Osim što su dobili iznenadnu priliku kvalificirati se za svoj četvrti nastup na OI, sudjelovanjem u olimpijskim kvalifikacijama hrvatski su košarkaši automatski izbjegli kvalifikacije i dobili izravan plasman na Eurobasket 2017. godine kojem će domaćini biti Finska, Izrael, Rumunjska i Turska.

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.