Bojan Bogdanović treći strijelac svjetske smotre, Hrvatska 12. najpreciznija reprezentacija

Bojan Bogdanović treći strijelac svjetske smotre, Hrvatska 12. najpreciznija reprezentacija

Postotak šuta otkriva zašto Hrvatska nije otišla dalje u natjecanju. Repešine trupe je u Španjolskoj krasio ukupan šut od 44.9 posto. Bolji šut imao je primjerice jedan Meksiko

Bojan Bogdanović/www.fiba.com

Nakon što su hrvatski košarkaši okončali svoj nastup na svjetskoj smotri pomalo se zbrajaju dojmovi nastupa u Španjolskoj. Hrvatska je drugo svjetsko prvenstvo zaredom zaustavljena u osmini finala.

Iako su najavljivali borbu za medalje, hrvatski su igrači ponovo pokazali kako još uvijek ne spadaju u sami vrh svjetske košarke. Što se tiče samih statističkih podataka oni izgledaju ovako:

Hrvatska je u šest odigranih utakmica u Španjolskoj postigla 478 poena ili 79.7 po susretu. To je svrstava na osmo mjesto svjetske smotre. Postotak šuta otkriva zašto Hrvatska nije otišla dalje u natjecanju. Repešine trupe je u Španjolskoj krasio ukupan šut od 44.9 posto. Bolji šut imao je primjerice jedan Meksiko.

Hrvatski su košarkaši za dva poena gađali 52.8 posto, dok je za tricu taj statistički podaka puno slabiji. Hrvatska je s 34 posto šuta iza linije 6.75 tek 13. selekcija SP-a.

Najbolji hrvatski igrač u Španjolskoj definitivno je bio Bojan Bogdanović koji je postigao 127 poena ili 21.2 po utakmici. Hrvatski se šuter tako smjestio na diobu trećeg mjesta među najboljim strijelcima smotre. Najbolji hrvatski skakač je Ante Tomić s 7.2 skoka po utakmici, dok je najviše dodavanja imao Oliver Lafayete (3.7 asistencije po utakmici).

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.