Bojan Bogdanović: Za mene je ovo neuspjeh, najavljivali smo velike stvari, a ispali u osmini finala

Bojan Bogdanović: Za mene je ovo neuspjeh, najavljivali smo velike stvari, a ispali u osmini finala

- Ta crna rupa u trećoj četvrtini nas je koštala poraza. A to nije prvi puta, i prije smo imali crnih rupa na ovom SP-u, zaključio je Bogdanović

Bojan Bogdanović/www.fiba.com

Hrvatska se porazom od Francuske oprostila od svjetske smotre. Iako su uoči odlaska u Španjolsku najavljivali borbu za medalje, hrvatski košarkaši natjecanje su kao i prije četiri godine okončali u osmini finala.

U hrvatskim redovima samo su dva igrača bila dvoznamenkasta. Najboljeg strijelca utakmice Bojana Bogdanovića (27 poena) pratio je samo Ante Tomić, koji je susret okončao sa 17 postignutih poena.

–  Istina je da da smo izubili od europskih prvaka, ali nisu bolji od nas. Ovo je veliko razočaranje. Najavljivali smo velike stvari uoči SP-a, a ispali smo u osmini finala. Za mene je ovo neuspjeh, izjavio je nakon utakmice Bogdanović.

Hrvatska je susret izgubila u katastrofalnoj trećoj četvrtini kada je Francuska iskoristila početničke pogreške Repešinih trupa, pobjegavši na velikih 16 poena prednosti. Hrvatska se u smiraju utakmice približila na samo dva poena (66:64), ali snage za potpuni preokret nije više bilo.

– Dobro smo ušli u utakmicu, a onda smo se bez potrebe krenuli utrkivati s njima, što im je omogoćilo lake poene. I onda ta crna rupa u trećoj četvrtini, kada su se odvojili. Ta crna rupa nas je koštala poraza. A to nije prvi puta, i prije smo imali crnih rupa na ovom SP-u, zaključio je najbolji hrvatski strijelac na svjetskoj smotri.

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.