Boks: Anamarija Maršić i Danijela Vernić u četvrtfinalu EP-a u Rumunjskoj

Boks: Anamarija Maršić i Danijela Vernić u četvrtfinalu EP-a u Rumunjskoj

U Bukurešt je stiglo sedam Hrvatica predvođene trenerima Mariom Žigerom, Nikolom Švaljom i Franjom Kristićem

Danijela Vernić

Hrvatska seniorska reprezentacija startala je sa nastupima na Europskom prvenstvu u boksu za žene, koje se od 30. svibnja održava u Rumunjskoj. U Bukurešt je stiglo sedam Hrvatica predvođene trenerima Mariom Žigerom, Nikolom Švaljom i Franjom Kristićem.

Ždrijeb je za djevojke bio polovičan, kako su komentirali treneri. Među 163 natjecateljice iz 31 zemalje, od naših su prve u ring ušle Matea Tabak (BK Pit bull, 60 kg) sa Finkinjom Mirom Potkonen i Jovana Vučić (BK Omega Zagreb, 69 kg), sa Ruskinjom Irinom Poteyevom.

Obje su jednoglasnom odlukom sudaca (36:40, 36:40 i 36:40) izgubile od svojih suparnica. Anamarija Maršić (81) i Danijela Vernić (+81), obje BK Coloseum plasirale su se u četvrtfinale.

U ponedjeljak je u ringu Marija Kosi (64 kg, BK Omega Box Varaždin)sa Srpkinjom Lidijom Marjanović. Prekosutra boksaju Marija Petric (57, BK Sesvete) sa Irkinjom Lambe, Darija Popović (54, BK Titan Gym) sa Poljakinjom Wicherskom te Anamarija Maršić u borbi za medalju sa Talijankom Flaviom Severin.

 

 

 

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.