Boks: Održan ždrijeb Svjetskog prvenstva za juniore, izbornik Marijo Šivolija zadovoljan

Boks: Održan ždrijeb Svjetskog prvenstva za juniore, izbornik Marijo Šivolija zadovoljan

- Dobili smo solidan ždrijeb. Zadovoljan sam – izjavio je Marijo Šivolija koji uz Marija Nikolića i Franju Kristića vodi reprezentaciju u Bugarskoj

Hrvatski juniori sa trenerima i vodstvom saveza/foto-www.boks-savez.hr

U nedjelju je u Sofiji održan službeni ždrijeb Svjetskog prvenstva u boksu za juniore i juniorke, koje se u Bugarskoj održava od 10. do 25. travnja. Među više od 500 natjecatelja iz više od 100 zemalja Svijeta Hrvatska nastupa sa sedam momaka i djevojkom, koji se nadaju kvalifikaciji za olimpijske igre mladih u Kini.

Najlakši Hrvat Filip Poturović (52 kg), prvi će na ring. On se sutra (ponedjeljak) bori u eliminacijama sa Brazilcem Carlosom Silvom. Ukoliko pobjedi, očekuje ga Bocvanac Ogakezse. Matej Šimec (64 kg) boksa u srijedu sa Ukrajincem Viktorom Petrovim. Ukoliko pobijedi, čeka ga Hung-Ming Pan iz Kineskog Taipea. Velteraš Luka Prtenjača je slobodan prvo kolo, pa čeka subotu i pobjednika između Španjolske i Kineskog Taipea. Srednjaš Luka Plantić je također slobodan prvo kolo. Njega, pak, očekuje u petak Latvijac Arjoms Hanevics. Ukoliko ga pobijedi postoji mogućnost da za četvrtfinale boksa sa Mađarom kojeg je u Hrvatskoj prije dva tjedna dvaput tukao prekidom. U poluteškoj Vido Lončar boksa u subotu sa Moldavcem Dimitri Brinzom. Pobjednika čeka borba za četvrtfinale i bolji između Uzbekistanca Tokhirova i Bjelorusa Kulinenka.

Toni Filipi u teškoj kategoriji boksa u četvrtak protiv Alshamesi Suleimana iz Saudijske Arabije. Ukoliko ga pobijedi, čeka ga pobjednik između Alžira i Kazahstana. U superteškoj, Miljan Laković prvo boksa u četvrtak sa Alžircem Adlaneom, a pobjednika čeka Britanac Nathan Gorman.

Jedina djevojka u Hrvatskoj reprezentaciji Viktorija Kramarić boksa u četvrtak sa Britankom. Pobjednica ide na pobjednicu meča Srbije i Italije.

– Dobili smo solidan ždrijeb. Zadovoljan sam – izjavio je Marijo Šivolija koji uz Marija Nikolića i Franju Kristića vodi reprezentaciju u Bugarskoj. (preuzeto sa www.boks-savez.hr)

Pratite nas i na Facebooku!
Logiraj se na Facebook.