Bol sljedećeg tjedna domaćin Europskom windsurf prvenstvu u slalomu i Otvorenom PH u freestyleu

Bol sljedećeg tjedna domaćin Europskom windsurf prvenstvu u slalomu i Otvorenom PH u freestyleu

Hrvatska je po prvi puta domaćin ovako velikog događaja u organizaciji ZOO Stationa Bol u suradnji s JK „Podstrana“ i Hrvatskom udrugom klase jedrenja na dasci

Sljedeći tjedan, od 26. do 31. kolovoza, u Bolu, na otoku Braču održat će se Europsko windsurf prvenstvo u slalomu. Hrvatska je po prvi puta domaćin ovako velikog događaja u organizaciji ZOO Stationa Bol u suradnji s JK „Podstrana“ i Hrvatskom udrugom klase jedrenja na dasci. Među okupljenim natjecateljima Surf klub „Tri strijele“ iz Zagreba će imati tri predstavnika. Mladen Belamarić zvani Grozni, Vedran Bosnić i Ivan Lisičić pokušat će osvojiti naslov Europskog prvaka u slalomu za 2014. godinu. Osim elitnog naslova Europska windsurf krema borit će se i za novčane nagrade u iznosu od 10.000 eura.

Izgleda da je mjesec kolovoz prepun vjetrovitih događanja. Početkom ovog mjeseca u Perni na poluotoku Pelješacu u organizaciji Surf kluba „Tri strijele“ održano je Otvoreno windsurf prvenstvo Hrvatske u freestyle disciplini. Već spomenuti predstavnik zagrebačkog windsurf kluba, Mladen Belamarić – Grozni, stao je na pobjednički podij osvojivši prvo mjesto dok je na trećem mjestu stajao Predsjednik kluba, Marko Mudrovčić. Najmlađi natjecatelj Kluba i aktualni Europski prvak, Tvrtko Ljutić (11 godina) atraktivnom vožnjom pokazao je kako je ovaj sport dostupan svima bez obzira na dob.

Hrvatski predstavnici

Freestyle, Otvoreno Prvenstvo:

1. Mladen Belamarić zvan Grozni
2. Peter Vincze
3. Matko Jovanović

Prvenstvo Hrvatske, seniori:

1. Mladen Belamarić zvan Grozni
2. Matko Jovanović
3. Marko Mudrovčić

Juniori:

1. Tvrtko Ljutić
2. Ive Trojanović
3. Lara Cvjetko

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.