Bonucci prebacuje lopticu: “Ljestvica govori da smo autsajderi”

Bonucci prebacuje lopticu: “Ljestvica govori da smo autsajderi”

Talijanski stoper Hrvatsku je označio favoritom u kvalifikacijskoj utakmici koja se u petak igra na Poljudu...

Talijanski nogometna reprezentacija/Getty Images

Talijanski reprezentativci počeli su prebacivati lopticu favorita na hrvatsku stranu prije poljudske kvalifikacijske utakmice za odlazak na Euro 2016. godine.

Demoralizirani ozljedama i otkazima zbog bolesti, azzurri se nadaju kako će prednost imati u hrvatskom ‘bremenu favorita’, kao i izostanku navijačke podrške s tribina.

“Ljestvica jasno govori kako smo autsajderi. U Split odlazimo svjesni činjenice da smo na tablici iza Hrvatske, da imaju igrače svjetske klase, no idemo i sa samopouzdanjem da možemo odigrati dobru utakmicu. Morat ćemo biti jako strpljivi i nikako ne srljati. Izostanak Luke Modrića sigurno će nam pomoći, ali znamo kako se na kraju sve svodi na 11 s naše i 11 s njihove strane”, kazao je branič Leonardo Bonucci, jedan od rijetkih standardnih u posljednjem talijanskom redu koji će biti na raspolaganju Antoniju Conteu u petak.

Stoper Juventusa morat će se ‘hrvati’ s Marijom Mandžukićem. Napadaču Atletica ne ide u posljednje vrijeme, protiv Gibraltara je u prijateljskoj utakmici prije nekoliko danas postigao prvi pogodak poslije više mjeseci, no Bonucci zna kako mu neće biti nimalo lako.

“Mandžukić je moderan napadač koji se bespoštedno bori za svaku loptu i postiže jako puno golova. Nikad ne odustaje i teško ga je čuvati. Ipak, takav je napadač Božji dar za braniča jer mora biti koncentriran svih 90 minuta. Naravno, više bih volio da je na našoj strani”, zaključuje.

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.