Naš najbolji igrač Domagoj Duvnjak mogao bi propustiti dvoboj protiv Njemačke.

Borba za prvo mjesto u skupini: Hrvatska danas protiv Njemačke

Borba za prvo mjesto u skupini: Hrvatska danas protiv Njemačke

Reprezentaciju Njemačke ne treba posebno predstavljati, dovoljno je samo reći da su oni aktualni europski prvaci.

Hrvatsku rukometnu reprezentacija očekuje borba za prvo mjesto u skupini protiv vrlo jake reprezentacije Njemačke. Hrvatska do sada ima četiri pobjede iz četiri utakmice, kao i Njemačka.

Reprezentaciju Njemačke ne treba posebno predstavljati, dovoljno je samo reći da su oni aktualni europski prvaci. Sjajno posložena ekipa, a od imena koji će itekako biti problem za našu obranu treba istaknuti Gensheimera koji je trenutno najbolje lijevo krilo svijeta. Tu je još Reichmann, Kuhn, Groetzki, sjajni vratari Wolff i Heinevetter, ali imamo i mi svoje adute.

Njihov najbolji igrač Uwe Gensheimer zabio je do sada 29 golova iz 33 pokušaja, i trenutno je četvrti strijelac turnira. Kod naših najbolji je Luka Cindrić koji je do sada upisao 21 pogodak.

gensheimer_800-1484213621

Naš najbolji igrač Domagoj Duvnjak mogao bi propustiti dvoboj protiv Njemačke.

Domagoj već tri mjeseca ima problema sa skakačkim koljenom. Dogodilo se i to da su se spojile dvije utakmice na početku turnira i koljeno se iritiralo. Procijenit ćemo između ostalog što nam je najbolje po pitanju Domagoja jer kada se tetiva upali teško se može smiriti, a nadamo se da ćemo igrati još četiri utakmice poslije Njemačke“, rekao je hrvatski izbornik Željko Babić.

_UH29222_original(1)

Utakmica s dosta kvalitetnih igrača, posebno ćemo pratiti dvoboje Manuela Štrleka i Gensheimera, a golmani će biti ključ pobjede, mi imamo izvrsne vratare kao i oni. Filip Ivić  dobro poznaje njemačke igrače, posebno Reichmanna jer igraju zajedno u Kielceu. Stevanović je započeo utakmicu protiv Čilea, i kako smo već navikli da svaku utakmicu po dogovoru počinje drugi vratar, po nekakvoj logici Ivić je onaj koji bi trebao večeras stati na vrata od prve minute.

Imaju i oni sjajne igrače, ali kod nas posebno treba izdvojiti par igrača koji bi nas trebali voditi do pobjede i prvog mjesta u skupini. Tu posebno mislimo na Domagoja Duvnjaka, naravno ako zaigra, naša krila mogla bi biti ključ pobjede, puno se očekuje od Manuela Štrleka i Zlatka Horvata. A danas se nadamo da bi mogli proigrati i naši vanjski igrači, poput Stepančića koji svojim šutevima može riješiti utakmicu, tu je i sjajni Stipe Mandalinić koji ima ‘bombu’ u rukama, ali i  obrana mora biti na najvišoj razini kako bi pobijedili europske prvake.

‘Ovo je nova Njemačka koja je sa Sigurdssonom postala jako ozbiljna reprezentacija što i rezultati pokazuju. Očekujem pravu utakmicu. Za to se spremamo i treniramo. Kreću prave utakmice i napokon ćemo vidjeti gdje smo. Nismo još uvijek dali 100% od sebe. Dobro ćemo se spremiti i krenuti jako. Njemačka je puna dobrih igrača. S našom 5-1 obranom možemo zaustaviti njihov protok lopte. Uglavnom su naučeni na 6-0 obranu, tako da ih naša 5-1 uz potporu golmana može namučiti.’ rekao je Jakov Gojun

Utakmica protiv Njemačke počinje u 17:45, a izravan prijenos možete pratiti na RTL-u.

dile

 

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.