Boris Krčmar, najbolji hrvatski pikador za HR: U mom životu ne postoje neke druge ljubavi, bavim se samo pikadom

Boris Krčmar, najbolji hrvatski pikador za HR: U mom životu ne postoje neke druge ljubavi, bavim se samo pikadom

- Ovo je moja ukupno 16. medalja. Na prošlogodišnjem prvenstvu smo zapeli na korak do cilja i bili smo drugi. Ja nažalost nisam mogao nastupiti, ali ove godine jesam i drago mi je da smo osvojili toliko odličja, kaže Krčmar

Boris Krčmar

Zagrepčanin Boris Krčmar spada među najveće europske, ali i svjetske zvijezde elektroničkog pikada, a svoj status dokazao je i ove godine na Europskom prvenstvu održanom u Poreču od 14. do 20. lipnja. Za njega se govori da je stavio točku na „ i „ u sjajnim nastupima hrvatskih reprezentativaca na nedavnom EP-u u Poreču gdje je Hrvatska osvojila četiri zlatne medalje, te po jedno srebro i broncu. Boris je ujedno jedan od najtrofejnijih igrača u povijesti europskih prvenstava u organizaciji Europske pikado unije. Od njegove pojave muška reprezentacija dominira  elektroničkim pikadom, a ono najbolje tek je pred njim. O svojim nedavnim uspjesima, Boris Krčmar, koji je u Poreču osvojio tri zlata i jednu broncu, za Hrvatsku reprezentaciju kaže:

– Ovo je moja ukupno 16. medalja. Na prošlogodišnjem prvenstvu smo zapeli na korak do cilja i bili smo drugi. Ja nažalost nisam mogao nastupiti, ali ove godine jesam i drago mi je da smo osvojili toliko odličja. Inače, nismo samo prvi u Europi, već smo  i prvi u svijetu. Trenutno se spremam za Svjetski kup u Šangaju, koji će se održati u kolovozu te slijede natjecanja u Las Vegasu ( listopad) i Tokyju ( prosinac ). Naša natjecanja izgledaju tako da se igra po pet turnira u kojima se skupljaju bodovi i ja sam treći na ljestvici. Od redovnog, imam manje turnire koji se održavaju svaki vikend, kže Boris Krčmar koji se pikadom bavi devet godina, a uz njegovo ime vežu se i druga veća imena hrvatskog pikada poput: Zdravka Antunovića, Dragutina Pečnjaka, Krešimira Kranjčine, Vlade Deščaka, Tomislava Klarića i drugih.

Posebno se istaknuo u disciplini cricket i pojedinačnim nastupima u kojima je višestruki prvak Hrvatske, Europe i svijeta. A što o svojim počecima kaže Boris?

– Pikadom sam se počeo baviti 2006. godine te nastupio za reprezentaciju u Umagu već 2007. I tako kreću moji putevi u pikadu. 2008. godine reprezentacija je našla svoje mjesto u finalu i rezultati se počinju nizati. Igram u ekipi i pojedinačno, a najdraže discipline su mi cricket i 501 MO, koje su u principu i najvažnije discipline. U mom životu ne postoje neke druge ljubavi, bavim se samo pikadom, kaže Boris Krčmar.

Da je Poreč živio u znaku pikada posljednjih dana pokazuje i odluka izvršnog odbora EDU-a o ponovnom održavanju prvenstva u Poreču 2015. godine:

– Sljedeće godine se održavaju i Europsko i Svjetsko prvenstvo u Poreču. Inače se Europsko održava svake godine, dok je Svjetsko svake druge. Trudimo se da Hrvatska postane poznato odredište za pikadore što dokazuje i odlična organizacija i činjenica da se prvenstvo održava kod nas drugu godinu za redom, zaključio je Boris Krčmar.

Pratite nas i na Facebooku!
Logiraj se na Facebook.