Davis Cup:Borna Ćorić doveo Hrvatsku u vodstvo

Davis Cup:Borna Ćorić doveo Hrvatsku u vodstvo

Borna je čak pet puta uspio oduzeti servis Pospisilu.

foto: Mia Martinko

Borna Ćorić je pobjedom u četiri seta za dva sata i dvadeset minuta nad Vasekom Pospisilom doveo Hrvatsku do prednosti nad Kanadom u prvom kolu Svjetske skupine Davis Cupa koji se igra u Osijeku u dvorani Gradski Vrt.

Pospisil je uoči meča upao umjesto Pavela Polanskog, a trik izbornika Francka Dancevica upalio je u prvom setu kada je Pospisil iznenadio našeg Bornu i uzeo prvi set. Borna se uspio konsolidirati i na otvaranju drugog seta dolazi do breaka kojeg je potvrdio još jednom na kraju seta za 6:2. Treći set je Borna Ćorić ponovo otvorio na najbolji mogući način došavši do breaka i mirno je priveo set u svoju korist za preokret 2:1. U četvrtom setu je Borna kod 1:1 došao do prednosti, držao ju je i potvrdio za 5:2, te mirno priveo meč kraju za vrlo bitnu pobijedu.

Borna Ćorić ispalio je sedam aseva uz samo dvije dvostruke pogreške i odličan postotak prvog servisa od 75%. Pospisil je skupio 10 as servisa uz tri dvostruke pogreške. Ukupno je Ćorić skupio 25 winnera naspram Pospisilovih 27, a puno bolji bio je u neprisiljenim pogreškama kojih je napravio 35 što je dosta manje od Kanađaninovih 54.

Borna Ćorić – Vasek Pospisil  3:6, 6:2, 6:3, 6:2.

Uskoro će početi drugi meč između Viktora Galovića i Denisa Shapovalova.

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.