Borna Ćorić jedini Hrvat u Umagu

Borna Ćorić jedini Hrvat u Umagu

Borna Ćorić za sada je jedini hrvatski predstavnik u glavnom turniru Umag Croatia Opena.

Borna Ćorić/Getty Images

Na konferenciji za medije u zagrebačkom hotelu Esplanade obznanjen je popis tenisača koji će nastupiti na ovogodišnjem dvadesetšestom izdanju Konzum Croatia Open Umaga.

Najveća zvijezda bit će, bez premca, Francuz Gael Monfils – trenutačno 16. igrač svijeta – dok će hrvatske boje za sada u glavnom dijelu turnira braniti tek mlađahni Borna Ćorić.

“Prioritet su bili hrvatski tenisači. Razgovarao sam i s Čilićem, i s Karlovićem i Dodigom, ali jednostavno nije bilo moguće ove ih godine sve dovesti u Umag. Radi se o tjednu koji se Marinu nije uklopio u kalendar. Monfils je zato jedan od najatraktivnijih tenisača današnjice, kojega gledatelji vole gdje god da se pojavi. Tako je uostalom bilo i u Umagu prije dvije godine”, objasnio je direktor turnira Lawrence Frankopan.

Pored Monfilsa i Ćorića, umaški ljubitelji tenisa moći će na djelu vidjeti i finalista iz 2011. Fabija Fogninija, trostrukog polufinalista Andreasa Seppija te Nijemca Philippa Kohlschreibera, koji će ove godine Umag posjetiti prvi put.

U Lijepu našu ponovno će doći i pregršt mladih teniskih nada – Austrijanac Dominic Thiem, Čeh Jiri Veseli, Rus Andrej Rubljev… Gledatelji će moći pogledati i ekshibicijske nastupe u kojima će glavna uloga pripasti Goranu Ivaniševiću, a Frankopan je najavio kako će “ove godine postava biti drukčija jer će uz Gorana i Bornu biti i nekoliko iznenađenja.”

Osim odlične teniske i gastronomske ponude, Umag je i ovog puta pripremio bogat zabavni program. Za glazbeni užitak tako bi se trebali pobrinuti Željko Joksimović, S.A.R.S te svjetski poznati DJ Bob Sinclair.

“Umag je u svojih 25 godina postojanja dokazao koliko sport i turizam idu zajedno. Vjerujem da će, prema običaju, i ovaj turnir biti još nijansu bolji od prethodnih”, kratko je pak prokomentirao ministar turizma Darko Lorencin.

Popis igrača 26. Konzum Croatia Open Umaga:

16. Gael Monfils (Francuska)
21. Roberto Bautista Agut (Španjolska)
26. Fabio Fognini (Italija)
29. Philipp Kohlschreiber (Njemačka)
30. Dominic Thiem (Austrija)
35. Pablo Andujar (Španjolska)
36. Martin Kližan (Slovačka)
38. Lukaš Rosol (Češka)
41. BORNA ĆORIĆ (HRVATSKA)
44. Joao Sousa (Portugal)
45. Andreas Seppi (Italija)
46. Jiri Vesely (Češka)
54. Pablo Carreno Busta (Španjolska)
55. Andreas Haider-Maurer (Austrija)
61. Santiago Giraldo (Kolumbija)
68. Marcel Granollers Pujol (Španjolska)
71. Mihail Južnij (Rusija)
73. Aljaž Bedene (V. Britanija)
77. Blaž Kavčič (Slovenija)
235. Andrej Rubljev (Rusija) – pozivnica

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.