Borna Ćorić: “Mnogo sam naučio iz pobjeda protiv Nadala i Murraya”

Borna Ćorić: “Mnogo sam naučio iz pobjeda protiv Nadala i Murraya”

Mladi hrvatski tenisač dugo će pamtiti pobjede protiv Rafaela Nadala i Andyja Murraya...

Bornu Ćorića svjetski su mediji prepoznali vrlo rano. Mladi hrvatski talent svakim danom sve više napreduje i polako krči svoj put ka vrhu ATP rang-liste. “Samopouzdanje je ključ uspjeha. Ako ne vjerujete u sebe, nemate šanse pobijediti”, više je puta ponovio Borna u novinarske mikrofone.

Osamnaestogodišnjak je početkom ovoga tjedna ponovno ostvario novi najbolji plasman karijere, može se pohvaliti činjenicom da je 39. igrač svijeta, a klasu je najbolje dokazao nedavnim pobjedama nad Rafaelom Nadalom i Andyjem Murrayem.

“Mečevi protiv Andyja i Rafe bili su nezaboravno iskustvo. Riječ je o igračima koje iznimno cijenim i respektiram, imaju jake osobnosti i volim njihov stil igre, stoga su mi te pobjede definitivno najbolji trenuci dosadašnje karijere. Mnogo sam naučio u tim susretima, a sigran sam da će ubrzo uslijediti i ogled s Đokovićem”, kazao je Ćorić ESPN-u.

Premda je mlad, već sada pršti zrelošću i mirnoćom, što su mnogi stručnjaci i proslavljeni bivši tenisači isticali kao njegov jaki adut u proboju na Olimp. “Kad ne igram vodim sasvim običan život. Tek mi je 18, s prijateljima izlazim u Zagrebu, oko sebe imam odličnu ekipu… Sretan sam, tenis je ono što volim i svjestan sam da sam sretnik što svakoga dana imam prigodu raditi ono što najviše volim. Nema nikakvog pritiska, apsolutno sam svjestan da je ovo proces te da napredovati mogu samo ako idem korak po korak, bez preskakanja stepenica”, zaključio je.

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.