Borna Ćorić nakon velike pobjede u Davis Cupu: Ovo mi je bio jedan od najtežih mečeva ikad

Borna Ćorić nakon velike pobjede u Davis Cupu: Ovo mi je bio jedan od najtežih mečeva ikad

Nisam još igrao u pet setova, tako da je ovo bilo novo iskustvo, rekao je mladi hrvatski tenisač

Borna Ćorić/Getty Images

Borna Čorić bio je priča dana. Nakon što je Marin Čilić donio prvi bod protiv Poljske mladi hrvatski tenisač mogao je pustiti ruku protiv favoriziranog Jerzyja Janowicza.

– Ovo mi je bio jedan od najtežih mečeva ikad. Nisam još igrao u pet setova, tako da je ovo bilo novo iskustvo. No, više sam se umorio u nekim mečevima koji su igrani u tri seta. Bilo je dosta brzih izmjena, on je servirao dosta dobro a i nije tip igrača koji će dugo držati loptu, nego će ići na izravni poen iz dva ili tri udarca, rekao je sedamnaestogodišnji Ćorić.

Mnogo toga je u Ćorićevoj igri izvrsno funkcioniralo, ali poseban su dojam ostavili retern i lobovi protiv tenisača visokog 203 centimetra.

– Ja sam najviše zadovoljan reternom, jer sam se malo bojao toga. Posljednja tri-četiri mjeseca sam se mučio s tim, pa sam mislio da će mi to biti problem. No napravio sam ‘break’ pet ili šest puta,   rekao je Ćorić.

Prvi bod bio je djelo Marina Čilića, koji je bez posebnih problema svladao Michala Przysieznog. Nakon 1:1 u prvom setu Čilić je osvojio pet gemova u nizu, a iako je Poljak u nastavku donekle pokazao zube pobjeda prvog hrvatskog reketa ni u jednom trenutku nije bila upitna

– Vrlo dobro sam se osjećao na igralištu, ukupna izvedba je također bila takva. Dosta sam zadovoljan servisom, pogotovo u važnim trenucima, izjavio je Čilić.

Ovakvim učinkom bio je prezadovoljan i izbornik Željko Krajan.

– Odličan, 5! Nadao sam se da Borna može bar zaprijetiti, ali da će proći kroz ove faze i privesti meč kraju… Prvi put je igrao u pet setova, protiv ovakvog igrača, uz fizičke probleme koji su se javili, i vratio se u petom setu nakon što je propustio 2-1 u setovima i ‘break’ prednosti u četvrtom… Mogu reći da je zvijezda rođena. Zagazio je već duboko u seniorski tenis, ali mislim da mu ova pobjeda može za samopouzdanje značiti najviše do sada.

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.