Borna Ćorić otpada u zadnji čas

Borna Ćorić otpada u zadnji čas

Borna Ćorić/Foto: Gettyimages

BORNA ĆORIĆ otpada  za finale Davis Cupa. Mladi hrvatski tenisaš ipak se nije uspio oporaviti od ozljede desnog koljena koju je zadobio ranije,

Bornu Ćorića mjenja Franko Škugor, pa tako sastav Hrvatske za finale Davis Cupa protiv Argentine, koji počinje sutra u Areni budu igrali Marin Čilić, Franko Škugor, Ivan Dodig i Ivo Karlović.

Škugor je 29-godišnjak koji je 215. na ATP ljestvici, ali je u parovima 108. na svijetu te je on vjerojatno opcija za parove ako Čilić ne bude spreman za tri meča u tri dana.

Izbornik Željko Krajan obrazložio je nominaciju Franka Škugora umjesto nakon operacije nedovoljno oporavljenog Borne Ćorića.

„Nažalost, uza sav Bornin trud na treninzima, procijenio sam da jednostavno nije spreman za napore koji ga očekuju ovog vikenda. Nije dobio zeleno svjetlo i morao sam ga zamijeniti Škugorom. Jako mi je žao zbog toga, znam koliko je dao ove i proteklih sezona za reprezentaciju. Uostalom, da nije bilo njega, ne bismo igrali finale. No, Borna će sjediti s nama i, poznavajući njega, siguran sam da će dodatno dizati atmosferu” – izjavio je izbornik Željko Krajan.

Za Argentinu nastupaju Juan Martin Del Potro, Federico Delbonis, Guido Pella, Leonardo Mayer.

 

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.