ATP Challengeri: Borna Ćorić u polufinalu Izmira, Antonio Veić među četiri u Trnavi

ATP Challengeri: Borna Ćorić u polufinalu Izmira, Antonio Veić među četiri u Trnavi

Četvrtfinale, Izmir: Borna Ćorić - Egor Gerasimov 6:2, 6:4. Trnava: Antonio Veić - Blaža Rola 7:5, 6:3

Borna Ćorić/Getty Images

Borna Ćorić izborio je polufinale Challengera u Izmiru, dok se Antonio Veić plasirao u polufinale Trnave.  Borna Ćorić nastavio je s dobrim igrama na Challengeru u Izmiru pobijedivši u četvrtfinalu Bjelorusa Egora Gerasimova 6:2, 6:4. Bio je to prvi ogled dvaju tenisača.

Hrvatski tenisač imao je 60 posto prvog servisa nako kojega je osvojio 72 posto ponea. Ćorić je pritom spasio svih pet break lopti, od čega tri u prvom i dvije u drugom setu. Na drugoj strani Gerasimov je spasio tri od šest break lopti, u prvom setu servis je izgubio dvaput, a u drugoj dionici jednom. Borna će u polufinalu igrati protiv Marsela Ilhana iz Turske koji je bio uspješniji od Tomislava Brkića (Bosna i Hercegovina) 6:2, 7:6 (3).

Antonio Veić na putu u polufinale Trnave pobijedio je Blaža Rola 7:5, 6:3. Hrvatski tenisač izbacio je drugog nositelja turnira. Veić je imao čak 14 prilika za break od čega je realizirao pet, tri u prvom, dva u drugom setu.  Hrvatski tenisač u polufinalu igrat će protiv Mađara Martona Fucsovicsa koji je izbacio Španjolca Peru Riba 7:5, 6:3.

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.