Borna Rendulić bez NHL-a, seli u San Antonio Rampage

Borna Rendulić bez NHL-a, seli u San Antonio Rampage

Hrvatski hokejaš nije se uspio nametnuti u NHL-u...

Borna Rendulić/Getty Images

23-godišnji hrvatski hokejaš Borna Rendulić nije se uspio izboriti za mjesto pod suncem u NHL momčadi Colorado Avalanchea te će karijeru ove sezone nastaviti u nižem razredu američkog hokeja, AHL-u.

Rendulić je ugovor s Coloradom potpisao u svibnju prošle godine, a svoj je ‘američki’ san započeo nastupima za momčad Lake Erie Monsters, također u AHL-u. Početkom prosinca iste godine, zbog ozljeda koje su poharale Colorado dobio je prigodu u najboljem sastavu svoga matičnog kluba, a postao je tako i prvi rođeni Hrvat i hrvatski reprezentativac koji je nastupio u NHL-u.

Prvi pogodak postigao je Philadelphiji na samom startu 2015. godine, a u prvih je deset nastupa sakupio jedan pogodak i jednu asistenciju. Trener Patrick Roy namijenio mu je poziciju u središtu navalne linije, no u razvoju ga je uvelike spriječila ozljeda lijeve gonjenične kosti, koja ga je s leda udaljila na dva mjeseca.

Sada će se ponovno morati dokazivati u San Antonio Rampagu, dok Roy nastavlja tražiti trenutačno adekvatnu zamjenu za ozlijeđenog Jessea Winchestera. “Svi su igrači zdravi i Bornu nisam imao namjeru koristiti, a želim da igra pa smatram kako je ovo najbolja opcija za sve”, kazao je Roy.

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.