Božo Starčević ostao jedina nada za medalju

Božo Starčević ostao jedina nada za medalju

Ivan Lizatović u borbi za medalju poražen je sa 2:1.

foto: fightsite.hr

Od pet hrvatskih predstavnika, četvorica su završili natjecanje na EP u ruskoj pokrajini Dagestan, a jedina šansa za broncu ostala je našem najjačem adutu Boži Starčeviću.

Ivan Lizatović u prvoj borbi repesaža kategorije do 63 kilograma pobjedio je Poljaka Ersetica sa 4:0, a u borbi za medalju poražen je od Moldavca Doniora Islamova. Izjednačena borba odlučena je sa poenom razlike 2:1. Zlato je osvojio Rumunj Mihail Mihut pobjedom nad Bergeom koji je izbacio Lizatovića.

Dominik Etlinger poražen je u prvoj borbi repesaža od Bjelorusa Kazbeka Kilova sa glatkih 8:0 u kategoriji do 77 kilograma. Zlato je odnio Rus Roman Vlasov.

Danijel Janečić poražen je u kategoriji do 72 kilograma od Francuza Evrika Nikoghosyana sa 4:0, a s obzirom da je Francuz ispao u sljedećem kolu ispao je i Janečić.

Glavni adut uoči EP i jedini preostali Božo Starčević poražen je u prvom kolu kategorije do 82 kilograma od Svjetskog prvaka Armenca Maksima Manukyana, a pošto je on ušao u finale, Božo ima priliku sa dvije pobjede kroz repesaž doći do bronce. Prvi mu na putu stoji Bugarin Aleksandrov, a u slučaju pobjede za broncu mora biti bolji i od Mađara Szabe.

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.