Naše gore list

Braća Kovač pomogla Pulišiću!

Braća Kovač pomogla Pulišiću!

Braća Kovač odigrala su ključnu ulogu u transferu tada maloljetnog Christiana Pulišića u njemačkog giganta.

Ime Christiana Pulišića već je svima poznato jer je on jedan od najtraženijih svjetskih talenata, a važnu ulogu u njegovom transferu u Borussiju Dortmund imali su braća Niko i Robert Kovač.

Prije 3 godine, točnije 2014. godine Christian Pulišić prešao je u Borussiju Dortmund kao petnaestogodišnjak, a mladi nogometaš priznao je da su mu u to vrijeme jako pomogli Niko i Robert Kovač. Prema pravilima FIFA-e nije tako mlad mogao preseliti u Dortmund jer bi bio igrač izvan Europske unije.

Niko Kovač pomogao mi je puno u dobivanju hrvatske putovnice. Uvijek sam sanjao o igranju za velike europske klubove i kada se pojavila prilika s Borussijom, stvarno sam želio doći“, rekao je Pulišić za Sport Bild.

Pulišićev djed Mate ima hrvatske korijene i to je bila poveznica za dobivanje putovnice.

Christian je dobar dečko, brat i ja smo mu pomogli i bili smo u kontaktu s ljudima iz Borussije. Imali smo dobre kontakte i sretni smo da je sve ispalo dobro“, dodao je Niko Kovač.

Treba napomenuti kako će se u subotu suočiti Pulišić i braća Kovač u sklopu 9. kola Bundeslige kada Eintracht Frankfurt dočekuje Borussiju iz Dortmunda. Na kraju ostaje žal da mladi nogometaš umjesto američkog nije izabrao hrvatski dres.

Pratite nas i na Facebooku!
Logiraj se na Facebook.