Naše gore list

Braća Kovač pomogla Pulišiću!

Braća Kovač pomogla Pulišiću!

Braća Kovač odigrala su ključnu ulogu u transferu tada maloljetnog Christiana Pulišića u njemačkog giganta.

Ime Christiana Pulišića već je svima poznato jer je on jedan od najtraženijih svjetskih talenata, a važnu ulogu u njegovom transferu u Borussiju Dortmund imali su braća Niko i Robert Kovač.

Prije 3 godine, točnije 2014. godine Christian Pulišić prešao je u Borussiju Dortmund kao petnaestogodišnjak, a mladi nogometaš priznao je da su mu u to vrijeme jako pomogli Niko i Robert Kovač. Prema pravilima FIFA-e nije tako mlad mogao preseliti u Dortmund jer bi bio igrač izvan Europske unije.

Niko Kovač pomogao mi je puno u dobivanju hrvatske putovnice. Uvijek sam sanjao o igranju za velike europske klubove i kada se pojavila prilika s Borussijom, stvarno sam želio doći“, rekao je Pulišić za Sport Bild.

Pulišićev djed Mate ima hrvatske korijene i to je bila poveznica za dobivanje putovnice.

Christian je dobar dečko, brat i ja smo mu pomogli i bili smo u kontaktu s ljudima iz Borussije. Imali smo dobre kontakte i sretni smo da je sve ispalo dobro“, dodao je Niko Kovač.

Treba napomenuti kako će se u subotu suočiti Pulišić i braća Kovač u sklopu 9. kola Bundeslige kada Eintracht Frankfurt dočekuje Borussiju iz Dortmunda. Na kraju ostaje žal da mladi nogometaš umjesto američkog nije izabrao hrvatski dres.

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.