Braća Sinković: Gušt je biti drugi, ne samo prvi”

Braća Sinković: Gušt je biti drugi, ne samo prvi”

Srebrna braća bila su zadovoljna drugim mjeston najavivši lov na nova zlata već sljedeće godine.

Martin i Valent Sinković/Foto: www.veslanje.hr

Braća Martin i Valent Sinković osvojili su srebrnu medalju na Svjetskom prvenstvu koje se održava u američkom Bradentonu. Bolji su u završnici bili Talijani Lodo i Vicino u novoj disciplini za Sinkoviće, dvojcu bez kormilara.

“Moramo čestitati Talijanima, fantastično su odradili tih zadnjih 500 metara. Zadovoljni smo s drugim mjestom, bolje od ovog nije išlo, dali smo sve od sebe. Malo nam fali kilometara za ovakve završnice, da se možemo oduprijeti. Prije toga smo sve napravili savršeno. Znali smo da su Talijani odlični u završnici i da prije toga moramo biti dosta ispred. Očito nismo bili dovoljno ispred. Uživali smo, bilo nam je gušt veslati. Ma, gušt je i biti drugi, ne samo prvi. Idemo probati to okrenuti sljedeće godine”, kazao je Valent, dok je na sličnom tragu i Martin.

“Čestitao bih Talijanima. Hvala svima koji su nas pratili, došlo nam je puno poruka iz Hrvatske. To je velika stvar za nas. Zadovoljni smo s drugim mjestom, rekli smo da ćemo pobjeđivati, bili smo blizu, ali ovaj put su Talijani bili bolji”, kazao je Martin uz zaključak.

“Bit će bolje, fali nam kilometara za taj finiš, stvarno smo se raspali, ali sad imamo cijelu godinu za vježbati dvojac bez kormilara. Sve smo napravili, nije išlo, jedva čekamo sljedeću godinu, baš je bilo zabavno”, zaključila su srebrna braća kojoj je to 11 medalja s velikih natjecanja.

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.