Braća Sinković: “Izvršili smo trenerov plan o šest sekundi prednosti”

Braća Sinković: “Izvršili smo trenerov plan o šest sekundi prednosti”

Valent i Martin Sinković nisu mnogo izgubili zbog kratkotrajne stanke...

Braća Sinković/www.veslanje.hr

Braća Valent i Martin Sinković nisu mogli zamisliti bolji povratak nakon dvomjesečne stanke od zajedničkih nastupa zbog neugodne Valentove ozljede rebra.

Hrvatski veslači u prvom su ispitu slavili na međunarodnoj regati na Bledu, a potom su trijumfirali i na Drugom svjetskom kupu u Vareseu (dvojac na pariće).

Martin i Valent ponovno su bili dominantni, vodili od početka do kraja utrke i u cilj ušli s vremenom 6:10.21, šest sekundi ispred prvih pratitelja iz Australije (6:16.39) te čak osam sekundi ispred trećeplasiranih Talijana (6:18.10).

“Kad smo s trenerom razgovarali prije utrke kazao nam je da je rezultat dobar jedino ako na kraju budemo imali šest sekundi prednosti. Tako da smo taj plan samo morali izvršiti”, kazao je Martin.

Nova pobjeda vratila je složnu braću i na vodeće mjesto u poretku SK-a. “Drago mi je da nam moja ozljeda nije poremetila planove – uspjeli smo se vrlo brzo vratiti natjecanjima. Sada slijedi Luzern i posljednja utrka Svjetskog kupa, ujedno i posljednje natjecanje koje će poslužiti kao provjera prije Svjetskog prvenstva u Francuskoj”, zaključio je pak odlično raspoloženi Valent.

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.