Braća Sinković nastupom u Beogradu otvaraju sezonu

Braća Sinković nastupom u Beogradu otvaraju sezonu

Braća Sinković će novu veslačku sezonu započeti nastupom na Svjetskom kupu koji se od 1. do 3. lipnja održava u Beogradu.

Foto: Mladost.hr

Na  regatnoj stazi Ada Ciganlija naš najbolji veslački par započet će svoju sezonu. Nastupit će na Svjetskom kupu koji se održava u Beogradu od 1. do 3. lipnja.

“Spremali smo se jako dugo i vjerujem kako smo puno bolji nego prošle godine pogotovo u tehničkoj izvedbi. Osjeća se pomalo i sigurnost koju smo imali u dublu. Očekivanja su velika, jako nam dobro ide i vjerujemo kako će do kraja sezone i Svjetskog prvenstva biti još bolje” kaže Valent Sinković.

Braća Sinković tri su godine dominirali u dvojcu na pariće, a sada su se odlučili okušati u novoj disciplini – dvojcu bez kormilara. Na prošlogodišnjim natjecanjima u ovoj disciplini ostali su bez zlata na Svjetskom prvenstvu i na Trećem svjetskom kupu u Luzernu.

“Novi Zeland i Italija neće nastupati u Beogradu, ali tu će biti Englezi i Rumunji koji bi mogli biti dobri. Teško je reći prije prve utrke jer nikad ne znate hoće li doći netko novi i koliko je tko brz, međutim mi smo spremni i ako odveslamo svoje najbolje što možemo, vjerujem da ćemo se boriti za zlato” rekao je Martin Sinković.

U petak će se održati kvalifikacijska utrka, u subotu je na rasporedu polufinale, a u nedjelju oko 11 sati održat će se finalna utrka.

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.