Braća Sinković prolaskom u finale osigurala Olimpijske igre

Braća Sinković prolaskom u finale osigurala Olimpijske igre

Braća Sinković prolaskom u finale osigarala Olimpijske igre

Foto: veslanje.hr.

Braća Valentin i Martin Sinković plasirali su se u finale Svjetskog prvenstva koje se održava u francuskom Aiguebeletteu. Tim ulaskom u finale braća Sinković izborila su nastup na Olimpijskim igrama u Riu.

Branitelji naslova probati će obraniti naslov, a konačni uspjeh bio bi osvajanje zlatne medalje na Olimpijskim igrama.

“Ostvarili samo jedan od naših ciljeva koje smo zacrtali prije dolaska u Francusku, a to je da bez previše stresa doveslamo do finala i osiguramo Olimpijske igre. Zadovoljni jesmo, jer sigurno je privilegija biti dio Olimpijske ekspedicije, ali na ovom ne želimo i ne mislimo stati. Svi koji nas poznaju, svjesni su da je sljedeći korak svjetska medalja i to ona najsjajnija. Neće bit lako jer je puno odličnih reprezentacija, ali vjerujem da Martin i ja imamo još dovoljno energije i snage da odradimo ovaj posao do kraja, da osvojimo zlato, a onda da uživamo u svemu ostvarenom”, rekao je Valent Sinković odmah po završetku polufinalne utrke.

Braća Sinković vodila si tijekom cijele polufinalne utrke u svojoj grupi te su sa vremenom  6:10.45 ušli u finale. Iza sebe su ostavili reprezentacije Australije i Novog Zelanda.
Uz Braću Sinković finale su još izborile i ranije spomenute reprezentacije Australije i Novog Zelanda dok su se iz druge polufinalne skupine u finale plasirale reprezentacije Njemačke, Litve i Francuske. Finale je na rasporedu u nedjelju u 13.35 sati.

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.