Braća Sinković se vratila pobjedom

Braća Sinković se vratila pobjedom

U prvom nastupu nakon dva mjeseca braća Sinković pobijedili su na Međunarodnoj veslačkoj regati na Bledskom jezeru...

Foto: veslanje.hr.

Najbolji svjetski veslački dvojac na pariće braća Martin i Valent Sinković pobijedili su u jubilarnoj 60. Međunarodnoj veslačkoj regati koja se proteklog vikenda održala na Bledskom jezeru u Sloveniji. Bio je to njihov prvi nastup nakon dvomjesečne stanka uzrokovane ozljedom Valenta.

Na regati je sudjelovalo 387 natjecatelja iz 56 međunarodnih timova i klubova iz deset zemalja: Austrije, Hrvatske, Češke, Njemačke, Mađarske, Srbije, Slovačke, Turske, SAD-a i Slovenije.

“Svaka pobjeda je važna zbog samopouzdanja, a nama je ovo bio zapravo test uoči nastavka sezone od koje puno očekujemo. Drago mi je da sam unatoč stanci i dalje na visokoj razini i da smo Martin i ja u dva dana odveslali dvije kvalitetne utrke. Bledska regata bila nam je odlična priprema za Svjetski kup u Vareseu. Vidjeli smo svoje trenutne mogućnosti i snagu te prema tome možemo organizirati daljnje treninge”, izjavio je Valent Sinković.

Posljednju utrku prije bledske Sinkovići su odradili 10. travnja na Croatia openu na zagrebačkom Jarunu, kada su također pobijedili.

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.