Braslav Turić, novi izbornik košarkašica, za portal HR: Cilj je plasman na EP

Braslav Turić, novi izbornik košarkašica, za portal HR: Cilj je plasman na EP

- Mi smo favoriti skupine. No, najvažnije je ono što pokažemo na parketu, objašnjava Turić

Braslav Turić

Braslav Turić očekivano je zasjeo na mjesto izbornika ženske seniorske reprezentacije nakon odlaska Vladimira Ivankovića, koji je na toj poziciji bio manje od pola godine. Trener Novog Zagreba HKS-u se zahvalio zbog osobnih razloga, a izborničku poziciju naslijedio je njegov dosadašnji pomoćnik.

– Kao što sam bio spreman biti pomoćni trener, tako sam isto sada spreman biti i glavni trener reprezentacije, objašnjava Turić, koji je s Medveščakom osvojio titulu ovogodišnjih prvakinja Hrvatske, a prošle je godine na Europskom prvenstvu vodio juniorsku reprezentaciju Hrvatske u Vukovaru i Vinkovcima i uspio očuvati njezino članstvo u elitnoj europskoj A Diviziji.

Najbolje hrvatske košarkašice već 8. lipnja u bugarskom gradiću Samokovu otvaraju kvalifikacije za Europsko prvenstvo 2015. godine. Hrvatski protivnici su selekcije Bugarske i Izraela.

– Objavili smo spisak od 14 igračica na koje računamo u ovom kvalifikacijskom ciklusu. U odnosu na prošlu sezonu ekipa je malo pomlađena. Nema više Anđe Jelavić. Tu su sada mlade snage Tikvić, Begić, Pačkovski i Premasunac kojima je ovo prvi ulazak u A selekciju.

– Glavni cilj je plasman na Europsko prvenstvo. Imamo realne šanse da do ostvarimo. Međutim, uvijek se mogu dogoditi nekakve nepredvidive okolnosti. Da netko otkaže, ili se ozljedi.

Hrvatska je glavni favorit skupine F. Pripreme za kvalifikacije kreću već 23. svibnja.

– Istina je mi smo favoriti skupine. No, najvažnije je ono što pokažemo na parketu. Ja se nadam da ćemo u ovo kratko vrijeme priprema uspjeti ostvariti željenu formu i kvalifikacije otvoriti na najbolji mogući način, zaključuje Turić.

 

 

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.