Brat i sestra Šušnić, ponos judo kluba Rijeka!

Brat i sestra Šušnić, ponos judo kluba Rijeka!

Dino Šušnić i Lara Šušnić zajedno su već osvojili 200 medalja na brojnim natjecanjima!

“Učenje jedne osobe pune vrlina može imati uticaja na mnoge, ono što dobro nauči jedna generacija može se prenijeti na sto drugih.”, poruka je dr. Jigoro Kana, osnivača juda, koja je glavna misao vodilja svih članova i trenera u Judo klubu Rijeka.

Treneri u Judo klubu Rijeka, predvođeni glavnim trenerom Slavišom Bradićem, uspješno prenose svoje znanje na sve natjecatelje, podijeljene u dobne skupine, selekcije od judo vrtića i judo škole pa do osoba s invaliditetom i starijih grupa.

U klubu su posebno ponosni na mlade, ujedno i uspješne natjecatelje kojima je osvajanje medalja svakodnevnica. Najbolji primjer tome su ponajbolji članovi kluba, brat i sestra, Dino Šušnić i Lara Šušnić. Zajedno su već osvojili 200 medalja na brojnim natjecanjima!

Sedamnaestogodišnji Dino počeo se judom baviti još prije 11 godina, a svo to vrijeme vjeran je samo jednom klubu i trenerima koji s natjecateljima rade svakodnevno, prenoseći im svoje znanje.

U razgovoru sa Dinom doznajemo da je, kada je riječ o natjecanjima klub uvijek predstavljao na najbolji način, pogotovo u natjecanjima mlađih uzrastnih kategorija, ukupno već šest godina, a kolekciji dosad osvojenih medalja u klupskim natjecanjima pridodao je i one osvojene u reprezentaciji za koju nastupa već gotovo tri godine.

Dodajmo da je sa reprezentacijom 2015. prvi put sudjelovao na Europskom kupu. Podsjetio je Dino i na nastup u Europskom kadetskom kupu u Zagrebu na kojem, kako ističe, uspješno sudjeluje već gotovo tri godine.

Dinu je želja da se u novoj generaciji juniora dokaže, odnosno ostvari odličan rezultat na državnom prvenstvu. Očekuje ga i nastup na Europskom kupu i prvenstvu u kolovozu, tamo se skupljaju bodovi vrijedni odlaska na Europsko prvenstvo. Najveći cilj je ipak odlazak na slijedeće Olimpijske igre i tome je sve podredio.

Ljubav prema judu Dino je prenio i na sestru, četrnaestogodišnju Laru, već sada spremnu za ostvarivanje velikih sportskih dosega. Uostalom, ponosi se već jednim zlatom. Sudeći po dosad viđenom, u obitelji Šušnić biti će opet razloga za slavlje.

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.