Brazilski doktor: Neymar je jako plakao kad je saznao za vijest. Vratit će se za 40 do 45 dana

Brazilski doktor: Neymar je jako plakao kad je saznao za vijest. Vratit će se za 40 do 45 dana

Napadač Brazila oporavlja se u krugu obitelji, ali uživo će gledati obje preostale utakmice svoje reprezentacije na SP-u

Neymar je Marcelu na travnjaku rekao da ne osjeća noge/Getty Images

Liječnik brazilske nogometne reprezentacije Jose Luiz Runco imao je najteži zadatak kada je javnosti morao obznaniti da je Svjetsko prvenstvo za Neymara završeno i da će se najveća zvijezda domaće reprezentacije morati nekoliko tjedana oporavljati od ozljede kralježnice.

Runco je na press konferenciji otkrio da bi se Neymar mogao vratiti u roku od 40 do 45 dana te ocijenio da je igrač Barcelone zapravo dobro prošao.

– Srećom, neće imati nikakve dugoročne posljedice. Moglo je biti i gore. U ovom oporavku ne treba mu ništa drugo osim tableta protiv bolova, specijalnog pojasa i puno odmora – objasnio je Runco.

Dodao je da ga Neymar nije ni stigao upitati kakve su posljedice starta kolumbijskog braniča Juana Zúñige. Bez oklijevanja mu je rekao kako stoje stvari.

– Bilo mi je jako teško gledati ga kako plače kada sam mu rekao da je Svjetsko prvenstvo za njega gotovo – dodao je liječnik „seleçãa“.

Runco se na kraju pridružio kritikama da FIFA na ovom turniru dopušta previše teških prekršaja. Suci, smatra, imaju previsok prag tolerancije jer žele igrače osloboditi kartona i tako im omogućiti da izbjegnu suspenzije za završne utakmice.

Dodao je da je Neymarova želja bila da napusti kamp reprezentacije i oporavlja se u krugu svoje obitelji u Sao Paulu, ali nogometaš će, najavio je Runco, biti u VIP loži na obje preostale utakmice Brazila.

Koliko je situacija na travnjaku bila dramatična, dao je naslutiti i brazilski izbornik Luiz Felipe Scolari. Otkrio je kako je Neymar u trenucima nakon ozljede rekao Marcelu da ne osjeća noge.

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.