Brbić otkrio: “Vučević je otišao zbog prijetnji batinama!”

Brbić otkrio: “Vučević je otišao zbog prijetnji batinama!”

Marin Brbić je otkrio zašto je Goran Vučević nakon samo tjedan dana napustio trenersku poziciju u Hajduku...

Na današnjoj konferenciji za novinare bili su Marin Brbić i povratnik na klupu Hajduka Hari Vukas. Brbić je izjavio: “Posljednjih dana je u medijima potpuna histerija. Koriste se riječi poput raspad, ali na to smo se odavno navikli. Više se nitko ne sjeća da smo 2012. godine bili pred stečajem i igrali u markerima. Točno je da smo u velikoj rezultatskoj krizi, ali i dalje se možemo plasirati u Europu, što je i bio naš najvažniji cilj. Nikad ne izbjegavam odgovornost, moj mandat je uvijek na raspolaganju. Ostalo je samo dva mjeseca do izbora i bilo bi neodgovorno da sad odem i ostavim klub u praznom prostoru.”

Nastavio je: “Trenutno stanje je jako teško i nalazimo se pod iznimno velikim pritiskom. U 21. stoljeću je nedopustivo da se prijeti nečijoj obitelji. Čovjek je radio odgovorno, ali morao je otići jer se boji da bi mogao dobiti batina. Igračima se također prijeti i moramo biti uz njih. Momčad se borila, no nije imala sreće.”

Zadovoljan je bivšim trenerom: Vučević je zbog prijetnji podnio ostavku na mjesto trenera. Iza njega stoji kvalitetan rad. On je zaslužan za formiranje B momčadi, skautske službe i suradnju s fakultetima. Ostaje sportski direktor. Nisam siguran dali je prijetnje prijavio policiji, do ponedjeljka je na odmoru. Sad svi govore o promjenama trenera. Igor Tudor je bio tu 22 mjeseca, što je rekord od hrvatske samostalnosti. Podnio je ostavku i počeli su problemi. S Poklepovićem smo dogovori sporazumni raskid, a Vučević je sam otišao zbog prijetnji. Apeliram na navijače, medije i sve koji vole Hajduk da zajedno spasimo ovu sezonu. Dinamo je bolji od Splita, a treće mjesto nam je daleko pet bodova. Hari Vukas je trener bez vremenskog roka, sve ovisi o situaciju. Nema izbora, moram pripremati sljedeću sezonu kao da ostajem sto godina. To je jedini način.”

Navodno su igrači tražili da ne igraju jer se boje navijača: “To su samo priče i iluzije. Oni su profesionalci i ozljede može utvrditi samo liječnik. Razmišljamo o sljedećoj sezoni, no imena sad nećemo spominjati. Malo su nas usporile ove turbulencije. Imamo ozbiljnih ideja, no sad je najvažnije da se plasiramo u Europu. O detaljima ćemo drugom prilikom.”

Potom je trener preuzeo riječ: “Ne želim o prošlosti. Vođenje Hajduka je velika čast i odgovornost. To je priznanje za mene, ali svjestan sam situacije. Stvari dolaze na lakši i teži način. Vjerujem u svoj rad i znam da mogu uspjeti. Cilj je plasman u Europu. Momčad ima znanja i zajedno ćemo to ostvariti. Kad je Tudor otišao došlo je do konfuzije. Preuzeo sam momčad, dao svoj maksimum, ali klub je odabrao iskusnog trenera. Tada se o meni nije ni razgovaralo, niti sam ja o tome razmišljao. Maloča ima ugovor i želim u momčadi imati sve igrače koji su spremni. Dakle, vraća se u momčad. Situacija nije lagana. Igrači su psihički uzdrmani, ali vjerujem da će dati maksimum.”

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.