Brekalo sljedeće sezone u dresu bundesligaša: “On je idealno pojačanje za našu napadačku igru!”

Brekalo sljedeće sezone u dresu bundesligaša: “On je idealno pojačanje za našu napadačku igru!”

Brekalo je s 8 godina došao u Dinamo, prošao sve mlađe kategorije kluba, a u kolovozu 2014. sa 16 godina potpisao profesionalni ugovor. U prosincu 2015. debitirao je za prvu momčad.

foto: skola.gnkdinamo.hr

Mladi hrvatski nogometaš Josip Brekalo (17) sljedeće sezone će nositi dres bundesligaša Wolfsburga. “Oduvijek sam želio igrati u Bundesligi i taj san mi se konačno ostvario. Došao sam u veliki klub i mogu samo napredovati”, rekao je Brekalo prilikom potpisivanja ugovora.

Dinamo i VfL Wolfsburg dogovorili su Brekalov prelazak u redove njemačke momčadi, a novom će se klubu priključiti već ovoga ljeta, stoji na stranici. Brekalo je potpisao ugovor do 2021. godine, vrijedan navodno 10 milijuna eura.

“Kao klub smo sve napravili da Josip ostane u Dinamu, ali nismo imali izbora. Moram još jednom reći da nam je žao što se Josip odlučio za odlazak jer smatram da bi za njega i njegov razvoj bilo bolje da je ostao u Dinamu par godina”, rekao je trener i sportski direktor Dinama Zoran Mamić.

Mladi napadač upisao je 286 minuta za Dinamo u prvenstvu te 110 u Kupu i postigao jedan pogodak i to u polufinalu Kupa protiv Hajduka.

Na kraju zaključimo još jednom riječima stratega Wolfsburga Dieter Hecking: “On je idealno pojačanje za našu napadačku igru.”  Sretno mladiću!

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.