Britanci prije starta Wimbledona podmeću nogu Novaku Đokoviću

Britanci prije starta Wimbledona podmeću nogu Novaku Đokoviću

U ponedjeljak počinje najjači svjetski teniski turnir, a Britanci na svakom koraku pokušavaju poljuljati samopouzdanje prvog igrača svijeta.

Novak Đoković/Foto: facebook.com/DavisCupTennis, Srđan Stevanović - Starsportphoto.com

Britanski Mirror objavio je razgovor Đokovićeva trenera Borisa Beckera kojega je vodio na radijskoj postaji Radio 5 u kojoj Nijemac između ostalog spominje kako on i njegov pulen tijekom meča koriste posebne signale kojima komuniciraju.

Naravno, prema pravilima ATP-a takva komunikacija nije dozvoljena te je zabranjen doticaj između trenera i igrača tijekom meča i za vrijeme zagrijavanja. Zbog toga je Đoković već bio novčano kažnjen 2011. i 2013. godine, a Britanci vrše pritisak na prvog igrača svijeta u nakani da pokolebaju njegovo sampouzdanje pred početak natjecanja.

Zbog cijelog “skandala” oglasio se i sam Novak Đoković koji kaže kako taj pogleda između njega i trenera ne govori igraču kako da odigra sljedeći poen, već mu pokazuje valja li njegova igra ili treba nešto mijenjati: “Riječ je o tom pogledu koji govori jako puno. Danas je prisutno toliko kamera na terenu i  ljudi bi već vjerojatno uočili da mi trener pokazuje što da radim.”

Ove godine u All England Clubu ponovno je veliki pritisak na Andyju Murrayu koji je Wimbledon osvojio 2013. godine, a očekivanja Britanaca su porasla osvajanjem Queens Cluba prije tjedan dana. Osim Đokovića, veliki problem Murrayu mogli bi predstavljati Švicarci Wawrinka i Federer, a postoji još nekoliko opasnih igrača koji mogu zaprijetiti jer ipak je to Wimbledon, najjači turnir na svijetu.

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.