Brnić u četvrtfinalu brzinskog izbijanja

Brnić u četvrtfinalu brzinskog izbijanja

Leo Brnić nastavio je s uspjesima na Svjetskom prvenstvu u boćanju...

Foto: rijecani.com

Hrvatski reprezentativac Leo Brnić osigurao je četvrtfinale Svjetskog prvenstva u disciplini brzinsko izbijanje. Ostvario je drugi rezultat osmine finala s 44/48. Pero Ćubela se s 22 punta također plasirao u četvrtfinale.

Najbolji rezultat u osmini finala izbio je slovenski reprezentativac Aleš Borčnik s 48/50. Među osam plasirali su se Guillaume Abelfo (43/50), Daniele Micheletti (41/47), Franco Barbano (39/48), Kinez Li Panpan (38/49), Mate Ćorluka (36/48) i Laugier (32/44). s 32/44.

Nakon plasmana u četvrtfinale hrvatski reprezentativac Pero Ćubela izjavio je: “Zadovoljan sam jer sam najbolje otpucao seriju. Bio sam malo napet uoči početka misleći šta ću ako mi ne krene dobro, ali kada je krenulo dobro onda sam se opustio i otpucao bez pritiska do kraja. Prije početka prvenstva razmišljao sam o plasmanu u četvrtfinale, a sada nakon ovakve dvije serije razmišljam o medalji. No, najvažnije je da dobro pucam, pa što bude.”

Dramatična borba vodila se za posljednje za posljednje mjesto u četvrtfinalu budući da su četvorica igrača imala 14 punata: Slovenac Janžič, Alžirac Makhloufi, Crnogorac Miroslav Petković i Kinez Suo Wentao. U raspucavanju po 23 punta pogodili su Kinez Suo i Crnogorac Petković. Uslijedilo je ispucavanje, ali do prvog promašaja. I Suo i Petković su pogodili prvu poziciju, ali zatim je Suo pogodio drugu, a Petković je promašio.

Danas u 17 sati je četvrtfinale štafetnog izbijanja, dok je u 19 sati osmina finala parova.

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.