Bronca hrvatskih judašica na Europskom klupskom prvenstvu!

Bronca hrvatskih judašica na Europskom klupskom prvenstvu!

Sjajne vijesti za hrvatski judo stižu iz njemačkog Wuppertala.

foto: https://judo.hr/

Sjajne vijesti za hrvatski judo stižu iz njemačkog Wuppertala. Hrvatske judašice, članice Judo kluba Vinkovci, na Europskom klupskom prvenstvu osvojile su brončanu medalju. Na putu do odličja dva puta su svladale Francuskinje, a jedini poraz upisan je od Njemica.

Poznato je da su hrvatske judašice u reprezentaciji vrlo uspješne i da često osvajaju odličja na velikim međunarodnim natjecanjima, a ta se kvaliteta pokazuje i na klupskoj razini. U Wuppertalu je bilo uistinu uspješno za hrvatske predstavnice, briljirale su doslovno sve koje su nastupale na tom velikom međunarodnom natjecanju.

Do 52 kg borila se Tena Šikić, dok je Tihea Topolovec bila predstavnica u kategoriji do 57 kg, a Lucija Babić do 63 kg. Barbara Matić je nastupila u kategoriji do 70 kg, a Ivana Šutalo iznad 70 kg.

Do klupske bronce hrvatske predstavnice došle su na dominantan način. Prezentirale su sjajne borbe i potvrdile da se od njih i u budućnosti mogu očekivati veliki rezultati.

Vinkovčanke su na putu do bronce prvo upisale četvrtfinalnu pobjedu protiv francuske ekipe Etole Sportive Blanc, zatim izgubile od njemačke ekipe iz Wuppertala, što je ujedno bio i jedini njihov poraz na natjecanju. Hrvatske predstavnice odličnim nastupom protiv francuske ekipe RSC Montreuil došle su do vrijednih 3-2 i klupske bronce na europskoj razini.

 

 

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.