Bronca je tu! Kauboji razbili Norvešku u utakmici za treće mjesto

Bronca je tu! Kauboji razbili Norvešku u utakmici za treće mjesto

Hrvatska je osvojila brončanu medalju na Europskom prvenstvu! U utakmici za treće mjesto naši rukometaši su s 31:24 pobijedili Norvešku.

HRS/Facebook

Vratili smo Norvežanima za onaj poraz u prvom dijelu natjecanja u Krakowu. Nakon tog poraza upali smo u krizu, počele su se preispitivati neke odluke našeg izbornika Željka Babića, a danas je sve zaboravljeno. Hrvatska je odigrala nekoliko sjajnih utakmica na turniru, posebno onu protiv Poljske, i na kraju smo zasluženo na pobjedničkom postolju. Ostaje možda mali žal za finalom, ali imat će vremena ova generacija vratiti Španjolcima za poraz u polufinalu.

Hrvatska je u prvom poluvremenu najbolje razdoblje imala od 14. do 22. minute, kad su se naši rukometaši serijom 5-0 odlijepili na 11-6, brzim kontranapadima koji su došli kao plod čvrste igre u obrani i nekoliko sjajno zaustavljenih udaraca Norvežana od Ivana Stevanovića koji je dobio prednost u odnosu na Mirka Alilovića. Momčad Željka Babića je u drugo poluvrijeme donijela prednost od četiri pogotka (15-11).

Početkom drugog poluvremena uslijedila je pomalo klasična ‘crna rupa’ naših rukometaša. U napadu nismo bili protočni, rotacije su uništile naš ritam, a Norveška je koristila naše greške brzim kontrama i probijanjem naše obrane. Imali su Norvežani 17:17, par puta došli na ‘minus 1’, ali nisu uspjeli napraviti potpuni preokret.

Za to je najzaslužniji bio Stevanović koji je u drugom poluvremenu potpuno ‘zaključao vrata’, obranio 2 sedmerca i nekoliko teških udaraca te je utakmicu završio s 14 obrana. U napadu se, pak, ponovo vratio Duvnjak. Razigravao je suigrače, zabio poneki gol, a bili smo precizni i iz kontranapada te smo u samoj završnici došli do prednosti koju Norvežani nisu uspjeli nadoknaditi. Hrvatska je osvojila brončanu medalju, svoje peto odličje na europskim natjecanjima.

Pratite nas i na Facebooku!
Logiraj se na Facebook.