Od 30 siječnja do 09. veljače u kanadskom Big Whiteu

Bruno Bošnjak prvi Hrvat s invaliditetom koji će nastupiti na IPC Svjetskom prvenstvu u snowboardu

Bruno Bošnjak prvi Hrvat s invaliditetom koji će nastupiti na IPC Svjetskom prvenstvu u snowboardu

Bruno Bošnjak

Od 30 siječnja do 09. veljače u kanadskom Big Whiteu na IPC Svjetskom prvenstvu u snowboardu za osobe s invaliditetom Hrvatska ima po prvi put svog predstavnika. U Big Whiteu hrvatske boje branit će Bruno Bošnjak i njegov trener Filip Dobrinić.

“Očekivanja neka baš i nemamo jer nam je ovo prvo svjetsko prvensto te neznamo kakva nas konkurencija očekuje. Bruno je dobro pripremljen. Iza nas su naporne pripreme za Big Whitea. Motivacije nam ne nedostaje, a uz malo sportske sreće mogli bismo daleko dogurat” ,rekao je Brunin trener Filip Dobrinić dodavši i kako je Bruno  prvi Hrvat koji će nastupiti u ovom sportu za osobe s invaliditetom te kako se tome  jako  veseli. U kanadskom Big Whiteu očekuje se nastup oko 100 sportaša iz 30-ak zemalja.

Hrvatski reprezentativac Bruno Bošnjak rođen je u Zagrebu 9. srpnja 1983. godine.  S 11 godina’ stao’ je na snowboard,  a počeo se natjecati s 13 godina počevši voziti utrke u slalomu i veleslalomu. Najbolje rezultate ostvario je u boardercrossu nastupivši na dva svjetska juniorska te dva svjetska seniorska prvenstva. U kvalifikacijama za odlazak na Olimpijske igre u Torinu na internacionalnoj utrci Bruno se teško ozlijedio slomivši vratnu kralježnicu i ostavši paraliziran. Po završetku četverogodišnjeg oporavka uspijeva prohodat, no potom nova ozljeda zadobivena prilikom pada s bicikla dovodi do stradavanja dva kralješka. Ipak  Brunina želja za natjecanjem u snowboardu je jača odlučivši tako i da se okuša u natjecanju boardercrossu za osobe s invaliditetom.

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.