Bruno Bošnjak zlatni u La Molini

Bruno Bošnjak zlatni u La Molini

U četvrtak i petak, 07. i 08. ožujka na rasporedu su dva Svjetska kupa u Banked slalom disciplini.

Na utrci Svjetskog kupa Snowboard Crossu, koja je održana u španjolskoj La Molini, hrvatski paraolimpijac Bruno Bošnjak osvojio je zlatno odličje. Brunino odličje je ujedno prva hrvatska i Brunina medalja u svjetskim kupovima te prvo hrvatsko zlato u Snowboard Cross disciplini. Bruno je u borbi za odličje izbacio španjolca Vica Gonzalesa, Norvežanina Christiana Moena te u finalnoj vožnji Austrijanca Renea Eckharta.

„Kako sam bez ozlijeda i u dobroj formi koja konstantno raste to sam potvrdio danas mojim zlatnim odličjem. Raduje me da sam ovo odličje upravo ostvario u Snowboard Crossu. Iako je staza bila pomalo premekana za moj način vožnje, jer mi više leže ledenije staze Vjerujem da ću vrhunsku formu potvrditi i za dva dana u Banked slalomu u kojemu sam prošle godine osvojio prvo hrvatsko zimsko paraolimpijsko odličje. Medalja iz Pjong Čanga mi je dala novi poticaj da nastupam bez opterečenja ida doista uživam u svakom nastupu. Krajem ožujka očekuje me nastup u Finskoj na svjetskomprvenstvu i vjerujem da ću i tamo uživati u nastupima i odnjeti nove medalje“, izjavio je Bruno Bošnjak.

Na jučerašnjem svjetskom kupu u Crossu, Bruno je imao drugo vrijeme u kvalifikacijskoj vožnji te je osvojio 5. mjesto nakon što je pao na mekanoj stazi iako je vodio protiv Norvežanina Moena. Jučer je pobjedu odnio Nizozemac Chris Vos, drugi je bio Austrijanac Schett, a treći Norvežanin Moen.

U četvrtak i petak, 07. i 08. ožujka na rasporedu su dva Svjetska kupa u Banked slalom disciplini.

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.