Bruno Marić zbog prijetnji više ne želi suditi derbi

Bruno Marić zbog prijetnji više ne želi suditi derbi

Smatra kako nije oštetio Hajduk jer Henriquez je na kraju promašio penal, a da su sve ostale neprimjerene stvari poput prijetnji, u totalnoj suprotnosti s nogometom kao igrom

Foto: Karolina Žalac

Nogometni sudac Bruno Marić održao je press konferenciju u hotelu Westin, ponajviše zbog analize svog suđenja i posljedica koje su nastale nakon subotnjeg derbija Hajduka i Dinama. Konferencije u kojima nogometni sudac ima glavnu riječ nisu uobičajene, a također je i upitno kako će reagirati sudačka organizacija jer je sucima zabranjeno komentirati suđenje.

Marić smatra kako je suđenje u hrvatskoj ligi vrlo dobro, a da je sama uloga suca u Hrvatskoj podlegnuta velikim pritiscima javnosti i teškim uvjetima rada.

Također, neće podnijeti tužbu, a čini se da ni suđenje derbija više ne dolazi u obzir: “Ako me sada pitate neću više nikada suditi derbi. Ni na Poljudu ni Maksimiru ni u Daruvaru.” 

Ispričao se i navijačima Hajduka, smatrajući da nije želio izazvati njihovu ljutnju. Isto tako, na njegove odluke nije nitko utjecao, a za sve odluke smatra vlastitom odgovornošću. Pohvalno je govorio o ponašanju igrača i trenera Hajduka: “Igrači su se ponašali korektno i dostojanstveno. Na tome sam od srca zahvalan, posebno Miliću koji je bio lider na terenu, te Buriću koji nam je uvelike olakšao posao.” 

Zašto je postavljen za glavnog suca u derbiju Hajduka i Dinama opravdava time što je bio u dobroj formi, a i zbog toga što je derbi u prvom kolu odsudio jako dobro. Marina Brbića spomenuo je u kontekstu njegovog ulaska u sudačku svlačionicu tijekom poluvremena: “On je upao u našu svlačionicu u poluvremenu. Izgledao je tužno, a ne opasno. Na njegovo pitanje odmah smo mu rekli da je odluka suca iza gola, a ne moja.” 

Istaknuo je kako je odluka o spornom igranju Benkovića rukom odluku donio sudac iza gola, koji je inzistirao da se ne radi o namjernom igranju rukom, a samim time nije bilo govora o pokazivanju glavnog suca na bijelu točku.

Prijetnje smrću dobiva od subote navečer, a angažirao je i zaštitare da mu čuvaju obitelj. Riječi Ljube Pavasovića Viskovića nije čuo, već mu je nakon utakmice prišao Krešimir Antolić i rekao da su između ostalog padale uvrijede i prijetnje “da kako misli živ napustiti Poljud.”

Odluka o jedanaestercu u 93. minuti donio je na temelju svoje apsolutne sigurnosti: “Donio sam odluku na temelju onoga što sam apsolutno bio siguran u tom trenu. Ono što sam vidio, ili ono što sam mislio da sam vidio…Valjda je svima jasno da za dosuditi kazneni udarac na Poljudu u 93 minuti, i kada se zoveš Bruno Marić, moraš biti sto posto siguran.”

Smatra kako nije oštetio Hajduk jer Henriquez je na kraju promašio penal, a da su sve ostale neprimjerene stvari poput prijetnji, u totalnoj suprotnosti s nogometom kao igrom.

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.