Buduća zvijezda paraolimpijskog plivanja Marija Badrov

Buduća zvijezda paraolimpijskog plivanja Marija Badrov

Da se radi o vrhunskom plivačkom talentu potvrdila je Ana Sršen napisavši na svojoj FB stranici: "Žao mi je da nisam mogla biti s vama u školi iz koje dolazi buduća paraolimpijka u plivanju."

Marija Badrov, učenica je 2. d razreda čiji su odlični rezultati u plivanju za osobe s invaliditetom predstavljeni prilikom održavanja Paraolimpijskog školskog dana 25. listopada.

Vesela i skromna osmogodišnjakinja ne skriva svoj invaliditet niti ga se srami. Za to nema ni potrebe, odmalena je naučila savladavati prepreke i ništa joj se ne čini nemoguće.  Osim školskih uspjeha, postiže i velike rezultate u svom sportu, plivanju.

Pliva gotovo cijeli život, u bazenu je kao ‘riba u moru’ i sa svakog se natjecanja vrati s medaljom oko vrata. „Plivam odmalena, gotovo sedam godina“, potvrđuje navedeno mlada plivačica dodavši kako pliva sve discipline, kraul, leđno, prsno, a ponekad i delfin.

“Plivanjem se počela baviti terapijski sa 18 mjeseci u Plivačkom klubu Natator, po Hallwick konceptu posebno osmišljenom za djecu i odrasle s invaliditetom”, objašnjava  Marijin otac početke.

Navedeni koncept je u Hrvatskoj, kao prvi licencirani trener, počela provoditi naša proslavljena paraolimpijka Ana Sršen. “Ona je bila i jedan od Marijinih prvih trenera. Njen talent uočen je odmah jer je razvijala odličnu tehniku plivanja i disanja u vodi. Uslijedili su redoviti odlasci na treninge, Marijinim zalaganjem i radom s trenerima došlo se do toga da se počela natjecati već sa šest godina”, opisuje Marijin tata njen sportski put napominjući kako je na gotovo svim natjecanjima bila najmlađa.

Nastupila je na Zagrebačkoj ligi za početnike i Mitingu Svetog Patrika. Tri puta prva i jednom druga bila je na Festivalu plivanja – Otvorenom regionalnom prvenstvu za osobe s invaliditetom u Rijeci; na Otvorenom prvenstvu Hrvatske za osobe s invaliditetom u Splitu osvojila je dva puta prvo i dva puta drugo mjesto; u Velenju (SLO) na Mitingu za osobe s invaliditetom kao članica mlade reprezentacije u konkurenciji do 13 godina osvojila je dva puta treće mjesto.

Na HP SOI Regionalnom prvenstvu Hrvatske bila je najbolja, na Mitingu Plavalček u Krškom u dva navrata bila je druga te jednom treća u konkurenciji do 13 godina, a sudjelovala je i na Regionalnom prvenstvu za početnike i mlađe kadete u Zagrebu.

Da se radi o vrhunskom plivačkom talentu potvrdila je i  Ana Sršen napisavši na svojoj FB stranici: „Žao mi je da nisam mogla biti s vama u školi iz koje dolazi buduća paraolimpijka u plivanju.“

Riječi naše sportske stručnjakinje i paraolimpijke vjerojatno će se ostvariti jer Marija, jako voli plivanje: „Zabavno je, upoznajem dobre prijatelje, putujem i fora mi se natjecati“, otkriva mlada uspješna sportašica.

Marija Badrov

Marija Badrov foto: PK Natator

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.