Budućnost hrvatskog vaterpola u Šibeniku

Budućnost hrvatskog vaterpola u Šibeniku

Hrvatski vaterpolski savez održao je kamp za djecu uzrasta 2003. godine i mlađi...

Foto: www-hvs.hr

U Šibeniku je održan Proljetni kamp Hrvatskog vaterpolskog saveza, na kojemu je sudjelovalo 44 mladića rođenih 2003. godine i mlađi iz svih krajeva Hrvatske.

Moglo bi se kazati – hrvatska vaterpolska budućnost, koju se – uz neizbježnu preporuku trenera – biralo na temelju selekcije s nedavno održanog Prvenstva Hrvatske na Korčuli.

Foto: www-hvs.hr

Foto: www-hvs.hr

“Jako sam zadovoljan, osobito zato što su djeca i treneri pokazali ogroman entuzijazam, želju i volju za učenjem unatoč tome što je bilo vrijeme praznika. Ovaj je kamp jako važan za razvoj naše vaterpolske baze, a i ovoga su puta uvjeti bili izvanredni. Savez je dao maksimum i pokazao da je pred nama svijetla budućnost. Nadam se da ćemo ovo ljeto provesti i ostale kampove, a polaznicima i njihovim roditeljima zahvaljujemo na sudjelovanju”, poručio je voditelj kampa Neven Kovačić.

Uz voditelja, mladi su hrvatski vaterpolisti trenirali pod budnim okom Perice Šišaka, Danijela Burića, Hrvoja Kundida, Nikice Boduljka, Đanija Pecotića i Ivana Rukavine.

“Inicijalni je kamp prva selektivna baza, a odradili smo plivanje, temeljne elemente hrvatske vaterpolske škole, evidencijske liste, edukaciju, provjeru aerobnih kapaciteta i druge testove”, podrobnije je objasnio Kovačević.

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.